A început anul universitar și mulți sunt studenții care au nevoie de un laptop. Pentru asta vă fac două recomandări care să se încadreze în bugetul mic de care dispune de obicei un student.

1. Laptop Lenovo IdeaPad 100-14 – un laptp de 14 inch numai bun de cărat la facultate. Procesorul quad-core și memoria RAM de 2 GB (care poate fi ușor upgradată la 4 GB) fac laptopul să se miște foarte bine și să nu te lase la greu, iar hard-disk-ul de 250 de GB va fi suficient pentru toate proiectele și lucrările unui student.

Pe partea de conectivitate vei găsi tot ce ai nevoie: Wireless, cameră web, port USB 3.0, HDMI, VGA ca să conectezi laptopul și la video-proiectoarele din facultate), bluetooth, card reader.

Prețul mi se pare unul corect, 890 de lei, iar brandul Lenovo îmi spune că laptopul acesta va fi unul fiabil.

2. A doua opțiune este un Dell Inspiron 3551. Un laptop Dell este o variantă cel puțin la fel de fiabilă. Recent am fost în vizită la un prieten care avea un Dell Inspiron 1530 de 8 ani și funcționa încă foarte bine. Acest Dell are și el un procesor quad-core, mai multă memorie RAM (4 GB) și un hard-disk mai încăpător (500 de GB). Ecranul este puțin mai mare (15,6 inch), dar rezoluția este aceiași. La capitolul conectivitate avem tot ce ne putem dori, mai puțin mufa aceea VGA (deci nu poate fi conectat la videoproiectoare mai vechi). Prețul Dell-ului este de 1150 de lei.

Încă un aspect. Greutatea acestui laptop este de 2.4 kg, în timp ce Lenovo cântărește 1.9 kg. Deci aveți grijî cât sunteți dispuși cărați în spate (apropos vă rog eu să nu mai cărați laptopurile în genți, ci în rucsaci; e mult mai ușor ața și mult mai sănătos).