In perioada 11-13 octombrie 2010 la Suceava, se va desfasura Concursul National  de Informatica Aplicata – OpenIT, organizat de Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava, WorldIT.info si Iulius Mall Suceava, concurs ajuns la editia a doua.

In cadrul acestui concurs, participantii vor trebi sa elaboreze o aplicatie valida intr-un timp limitat: 12 ore. Aplicatia va fi prezentata juriului care va decerna castigatorii. Acest sistem este unul ingenios care ofera sanse egala tuturor participantilor, lucrarile lor fiind elaborate in cadul concursului si nu inafara lui.

Ideea OpenIT a aparut in anul 2009 din dorinta de a oferi tinerilor pasionat de IT o altfel de competitie. Asadar „OpenIT este concursul care cultivă iniţiativa, responsabilitatea, distribuirea rolurilor în echipă, asumarea riscului, identificarea oportunităţilor, evaluarea alternativelor, căutarea şi optimizarea soluţiilor, exersarea abilităţilor de transfer a cunoştinţelor şi competenţelor dobândite de elevi în şcoală.”

Concursul are 3 sectiuni:

  • Concursul OpenIT – elaborarea si prezentarea softurilor realizate de tineri
  • Lan Party – aparuta din dorinta de a-i destresa pe participanti. Va consa intr-un de gaming.
  • Schimbul de experienţă – participantii vor putea impartasi idei unii cu altii.

In concluzie, doriti sa participati la un concurs de IT la care munca contra timp si in echipa chiar conteaza, atunci inscrieti-va la OpenIT!