De cand au aparut primele PC-uri si pana in prezent, producatorii de hardware se straduiesc sa creasca performanta produselor si sa reduca dimensiunile. In aceasta batalie a producatorilor, e angrenata si compania AMD care de curand a lansat o noua generatie de chipseturi care integreaza un procesor cu 2 nuclee, un chip grafic compatibil cu DirectX 11 si un northbridge, toate insumand dimensiunea unui varf de creion.

Aceste chipuri APU (Accelerated Processor for All-in-One PC’s), sunt integrate momentan doar in cateva modele de PC-uri si laptopuri dintre care am ales sa va prezint astazi Sony Vaio VPCYB1S1E/S.
Acest notebook se apropie ca dimensiuni de un ultraportabil dar ca performante tinde spre un laptop.


sursa imagine

Chipul APU pe care il foloseste acest dispozitiv integreaza in el un procesor AMD E350 care e capabil sa efectueze sarcinile la o frecventa de 1.6 GHz si care dispune de un cache de 1 MB si un chip grafic Radeon HD 6310.

Deasemenea laptopul acesta mai este dotat cu 2 GB RAM (usor upgradabili la 4 GB – ceea ce este si recomandat), un HDD de 320 GB, o placa de retea compatibila cu wireless N o camera web si multe altele. Totodata notebookul vine cu sistemul de operare Windows 7 preinstalat ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti probleme legate de acest aspect.

Alte caracteristici ale acestui notebook:

  • Durata mare de viata a bateriei. Avand o baterie cu 6 celule si un chip extrem de mic care consuma foarte putin curent electric, este lesne de inteles cum poate acest laptop sa functioneze 6.5 ore chiar si in modul de gaming.
  • Ecranul 11.6 inch cu contrast mare impreuna cu rezolutia de 1386 x 768 pixeli asigura o experienta multimendia captivanta

Cam acestea ar fi pe scurt caracteristicile acestui model de notebook destinat atat mediului office cat si mediului home dar si gamerilor nu foarte pretentiosi.

Pretul de comercializare al acestui laptop este de 2.199 Lei, un pret corect daca stam sa analizam caracteristicile acestui dispozitiv.