Vedem în ultima vreme tot mai multe dispozitive mobile, fie ele telefoane mobile sau tablete, din ce în ce mai performane cu ecrane full HD, procesoare tot mai puternice și memorie RAM cât pentru două calculatoare de acum câțiva ani. Cu toate acestea, un aspect a rămas în urmă cu progresul tehnologic. Este vorba de durata de viață a bateriei. Cu toate încercările producătorilor, totuși bateria se încăpățânează să nu reziste mult peste o zi.

Și în aceste condiții ne punem întrebarea: oare merită să-mi cumpăr un acumulator extern?

Eu zic că depinde mai ales de stilul vieții fiecăruia. Dacă o persoană este mai tot timpul timpul zilei într-un birou, în mașină sau undeva unde are o priză disponibilă, nu cred că are rost. E mai simplu de cărat un încărcător decât o baterie.

În schimb dacă sunteți o persoană căreia îi place natura și care merge destul de des în locuri unde tehnica modernă încă nu a ajuns, ar fi o idee bună să aveți și un astfel de gadget. Eu de exemplu, mi-am cumpărat un încărcător solar pentru că îmi place foarte mult să merg pe munte și acolo nu prea găsesc prize, dar soare este din belșug. Așa încât cu un acumulator de 2600 mA/h care se alimentează de la soare (dar și de la priză sau calculator) pot să-mi reîncarc liniștit de vreo două ori telefonul mobil.

Cam așa arată acumulatorul:

incarcator-solar

Iar accesoriile cu care a venit sunt: un cablu USB cu mufă interschimbabilă, mufe pentru diferite tipuri de telefoane mobile și un încărcător de cameră.

accesorii

P.S. Acumulatorul a fost cumpărat de pe dx.com