iPad Mini 5 nu a fost încă anunțat, dar există mai multe rapoarte care ar indica că va fi lansat în anul 2017, deoarece tableta nu a apărut la cele mai recente evenimente tech. De asemenea, zvonurile susțin că ecranul tabletei iPad Mini 5 va beneficia de caracteristica 3D Touch și va rula fie pe iOS 10, în cazul în care acesta va fi lansat înainte de septembrie, sau iOS 11.

Configurația hardware este de așteptat să includă un A9 sau un chipset A10, o cameră foto principală de 12MP, două variante de memorii interne de 32GB și 128GB, un conector inteligent, difuzoare quad. Totodată, Apple s-ar putea să nu implementeze jack-ul de 3.5 mm pentru căști stereo. Tableta va ajunge în trei dimensiuni de ecran, iar diagonalele lor va măsura 9,7 inch, 10,1 inch și 12,9 inch.

În ceea ce privește iPad Pro 2, acesta va veni de asemenea, în trei variante. Aparatul va fi alimentat de la un chip A10X mai puternic, a cărui performanță a fost testată în Geekbench, unde a obținut 6588 de puncte în testul multi-core, și 4236 în testul de single-core. Cea de a doua generație iPad Pro se va sprijini pe o nouă tehnologie a ecranului, care va ajusta iluminarea și intensitatea. Camera foto de pe spate va avea 12 MP și tehnologia iSight.

iPad Pro 2 și iPad Mini 5 ar putea fi lansate împreună la un eveniment special ce se zvonește a fi programat în martie 2017.