Totul despre PC și mai mult de atât!

Instalare Ubuntu Linux

Acest tutorial reprezinta primul tutorial referitor la Linux, viitorul sistemelor de operare.

Linuxul este un sistem de operare free (gratuit) si open-source (poate fi modificat de orice utilizator). Primul linux a fost creat in 2004 iar datorita faptului ca este open-source s-a dezvoltat atat de bine in numai 5 ani. La inceput linuxul era in mare parte linie de comanda ceea ce il facea foarte greu de folosit, dar la momentul actual, linuxul a devenit un sistem de operare foarte prietenos.

Ubuntu este cea mai importanta distributie de linux si totodata cea mai complexa avant posibilitatea de al configura chiar si in limba romana.

Cerintele de sistem ale ubuntu (si in general ale linuxului) sunt extem de reduse, fiind nevoie de minim un procesor de 800 MHz alaturi de o memorie RAM de minim 256 MB, deci aproape orice sistem poate rula linux. Se preteaza perfect pentru cei care isi tin un webserver acasa, dupa cum se stie majoriatatea serverelor de pe internet sunt pe linux (chiar si google).

Multi se sperie de linux deoarece are un sistem de fisiere diferit de cel al windows-ului (FAT, FAT 32 si NTFS), dar va asigur ca dupa o utilizare de minim 7 zile va veti familiariza cu linuxul. Eu sper ca din ce in ce mai multa lume sa renunte la piraterie si sa treaca la linux pentru ca nu are nimic de pierdut.

VIZIONARE PLACUTA

11 Comments

 1. Paul

  Foarte bun tutorialul,multumesc ca lai preentat bafata in continuare

 2. R.Dobroi

  Linux-ul e foarte bun pentru servere pentru ca nu prea sunt virusi pentru el, fata de Windows XP sau Vista!

  Frumos tutorial ;)

 3. Admin

  Da intradevar este foarte bun pentru servere dar si pentru home se descurca excelent. Daca nu esti gamer inrait nu ai motiv ca sa nu treci la linux.

 4. Alex

  Imi place foarte mult siteul,respectele mele pentru minca ta,si deabea astept tutorialele tale,leam urmari pe toate depe intreg siteul si sunt super!

 5. Paul

  Admin,deabea astept tutorialele care o sa vina,e super tare siteul tau,sa sti cati respect munca,respect si multa sanatate in contiunare,bafat inca odata!!!

 6. Admin

  Paul imi respecti munca, dar de ce mi-o si furi? In fn faci cum te ghideaza constiinta!

 7. Paul

  Stai linistit admin,eu nu tio fur fac videotutoriale de un an jumate,dar nu fur ce faci tu,eu te respect!!!!!!!!tot ce faci tu stiam si eu sa fac,dar tu le prezinti super bine!!!!!!

 8. Admin

  Paul cum poti spune tu ca faci tutoriale de un an jumate daca site-ul e facut in august si nu ai niciun comentariu la unul din cele 3 tutoriale.

 9. Paul

  pai am avut mai mule siteuri,bloduri etc.dar leam sters,si sunt foasrte hotarat sa facc videotutoriale.si o sa imi cumpar si eu un hosting si o sami fac siteul meu,dar tu de unde tiai luat hostingul pt site?ai putea sami spui si mie te rog?

 10. admin

  Merci mult Alex!

 11. robert

  ok de convins mai convins tu pe mine dar vreu sa stiu cum pot sa vad si eu un film o muzica ca am auzit ca nu poate face asta si inca ceva am o retea bazata pe outlook .pe 2003 cum trec: fa un tutorial si despre asta si trec tot ce am in server abonati pe ubuntu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑