BenQ, compania binecunoscuta pe piata de monitoare, a mai adus o inovatie. Este vorba de monitoare LED cu panel VA (Vertical Alignment).

Ce inseamna asta?

Inseamna ca acum ai posibilitatea de a ajusta monitorul pe 4 directii (ca sa pastrezi o pozitie corecta de stat la birou) si monitorul isi va ajusta singur luminozitatea ca sa fie in concordanta cu ambientul in care este folosit. Asadar daca in camera este lumina slaba el isi va micsora luminozitatea pentru a nu-ti dauna ochilor si dimpotriva daca in camera e lumina puternica si el isi va mari luminozitatea pentru a-ti reda imaginile cat mai clar.

Alta inovatie extraordinara este implementarea regulii 20/20/20. Asta inseamna ca la fiecare 20 minute, monitorul te anunta ca pentru a-ti proteja ochii ar fi bine sa te uiti la un obiect indepartat care te relaxeaza timp de 20 de secunde si sa clipesti de 20 de ori.

Un alt avantaj important este micsorarea consumului de energie electrica cu o treime si trecerea in modul de luminozitate ECO atunci cand utilizatorul lipseste din fata calculatorului.

De mentionat este si faptul ca BenQ este primul producator mondial care a scos pe piata monitoare cu aceasta tehnologie.

Ca sa fiu mai concret am sa ma opresc ajupra unui monitor si am sa va prezint ce puteti obtine cu el. Am ales modelul BenQ VW2420.

Acest model se caracterizeaza printr-un display wide cu o rezolutie ful HD (1920×1080) care iti permite sa te joci jocurile preferate si sa vezi filmele indragite la detalii nemaintalnite pana acum.

Cu un design elegant ultra-slim si cu finisaje de exceptie, acest monitor se incadreaza perfect pe orice birou l-ati aseza adaugand un strop de stil camerei.

Unghiul de vizibilitate 178°/178° va oferi detalii mai clare si culori autentice. Astfel negru va fi cu adevarat negru iar nuantele de alb vor fi excelente.

Transferul de culoare cu 8-bit pentru luminozitate si saturare a culorilor, timpul de raspuns de 8 ms pentru performanta in aplicatii si filme cu derulare rapida si contrastul natic de 3000:1 intregesc acest monitor care ii va multumi si pe cei mai pretentiosi.

Alta caracteristica specifica acestui monitor este Tehnologia BenQ Senseye® Human Vision, care permite schimbarea intre 6 moduri de functionare a monitorului: Standard, Movie, Game, Photo, sRGB, si Eco.

In concluzie tehnologia VA alaturi de specficatii fac din aces monitor un produs care sa satisfaca nevoile oricui la un pret accesibil.