Evolio, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de IT&C, anunţă lansarea primului smartwatch sub brand românesc.

xWatch este în acelaşi timp un ceas elegant, cu finisaje premium şi un gadget care îmbunătăţeşte experienţa de comunicare a utilizatorilor.

Ceasul dispune de un ecran tactil de IPS de 1.22″ FQVGA 240*204 pixeli şi poate fi folosit atât la efectuarea de convorbiri telefonice cât și comunicarea prin mesaje, fără a fi necesară detașarea smartphone-ului din buzunar sau geantă.

„Piaţa mondială a dispozitivelor portabile se va tripla în următorii 5 ani, de la 10 miliarde de dolari în 2015, la 30 de miliarde în 2020, conform ultimelor estimări. În România, piaţa de ceasuri inteligente în 2015 este estimată la aproximativ 5 milioane de euro, iar în 2016 va depăşi 10 milioane de euro. Dipozitivele wearable devin din ce în ce mai populare şi în România şi ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm pentru piaţa locală un smartwatch fiabil, la un preţ accesibil. Este un dispozitiv la care echipa a lucrat mai mult decât am preconizat iniţial, însă acum este deja disponibil la precomandă. xWatch se poate conecta la orice smartphone, indiferent că foloseşte sistemul de operare Android sau IOS şi oferă o experienţă superioară de comunicare şi de interacţiune”, declară Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio România.

xwatch-evolio-argintiu-6

xWatch notifică utilizatorul în privinţa mesajelor primite, permiţând citirea acestora şi trimiterea unor răspunsuri predefinite, toate acestea direct de pe ecranul ceasului. În acelaşi timp, xWatch dispune de o serie de funcţii ce afişează parametri importanţi pentru o viaţă mai sănătoasă: monitorizarea pulsului, măsurarea paşilor şi a caloriilor consumate, reminder de sedentarism şi monitor pentru calitatea somnului.

xWatch dispune de organizer digital cu functie „reminder” şi antifurt, avertizându-te când te-ai depărtat cu mai mult de 15 m de smartphone-ul la care este conectat.

Ceasul poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate din 9 variante posibile. Autonomia ceasului este de 3 până la 5 zile de funcţionare. Preţul recomandat de vânzare este de 399 de lei, dar în perioada de precomandă xWatch poate fi achiziţionat la 249 de lei.

xwatch-evolio-argintiu-6 copy