Salut, in tutorialul video de astazi o sa invatam cum sa schimbam sunetele si emoticoanele din clientul de messenger Pidgin cu cele de pe Yahoo Messenger. Probabil ca multi dintre voi sunteti obisnuiti cu emoticoanele si sunetele de pe yahoo messenger, iar acum daca ati trecut pe Linux, aveti alt client de messenger si anume Pidgin, care are sunete si emoticoane diferite fata de cele de pe messenger. Tocmai din aceasta cauza m-am gandit sa va vin in ajutor cu acest tutorial. Pentru a putea inlocui emoticoanele din Pidgin cu cele de pe Yahoo Messenger, trebuie sa descarcam o arhiva tar.gz care contine emoticoanele de messenger, dupa care va trebui sa instalam aceste emoticoane. Pentru a descarca arhiva cu emoticoane apasati AICI si download-ul va porni automat.

Pentru a schimba sunetele din Pidgin care apar atunci cand: un contact se conecteaza, un contact se deconecteaza, primiti un mesaj nou si buzz, cu cele de pe Yahoo Messenger, va trebui sa descarcati de mai jos sunetele respective.

ATENTIE!  Sunetele de yahoo messenger pe care le aplicati in locul celor care vin de baza in Pidgin nu trebuie sa fie sterse. Daca vom sterge aceste sunete, ele nu vor mai putea fi redate de catre Pidgin atunci cand actiunile pe care le caracterizeaza au loc. Prin urmare, plasati aceste sunete intr-un folder si mutati acel folder intr-o locatie mai putin folosita, pentru a nu fi sterse din greseala. Abia dupa ce ati pus folderul cu sunetele intr-un loc sigur pe hardul vostru va puteti apuca sa aplicati acele sunete in locul celor de la Pidgin asa cum am facut si eu in tutorialul de mai jos.

Pentru a descarca pachetul de sunete Yahoo messenger dati click AICI dupa care asteptati 5 secunde si in partea dreapta sus aveti un buton numit Skip Add (sari peste). Dati click pe acel buton galben si veti putea descarca pachetul.

Vizionare placuta!