Salut, în acest tutorial o să vorbim despre filme, mai exact o să vedem cum putem obține automat subtitrările pentru filme. Probabil că pentru mulți dintre voi (cei care descărcați filme de pe internet) este destul de „obositor” să căutați manual subtitrarea pentru un anumit film. Noi o să învățăm cum să facem acest lucru mult mai simplu, prin descărcarea automată a subtitrării direct de către player, mai exact de BS Player, căci acesta este playerul care ne va ușura această sarcină.

Există o mulțime de softuri pe internet care promit să ne caute și să ne descarce subtitrările pentru filme, însă nici unul nu se ține de treabă. De multe ori la căutarea subtitrărilor probabil ați întâmpinat anumite probleme, cum ar fi desincronizarea acestora cu filmul, iar acesta este un lucru destul de enervant, mai ales dacă descarci 10 subtitrări, și dintre toate nici una nu este sincronizată cu filmul. Această problemă am întâmpinat-o și eu, și nu de puține ori, așa că am căutat o soluție, ceva care să știe să ia de pe net subtitrarea, dar să nu aibă bug-uri și alți drăcușori care să te lase când îți e lumea mai dragă, așa că m-am oprit la BSPlayer, care odată ce ați dat play la film, afișează o fereastră cu subtitrări disponibile pentru filmul respectiv. De bază, player-ul selectează automat subtitrarea în română pentru film, iar eu personal nu am întâlnit nici o situație în care subtitrarea selectată de player să nu fie sincronizată cu filmul.

Pentru cei care nu sunteți familiarizați cu BSPlayer, în imaginea de mai jos puteți vedea cum arată interfața acestuia.

Softul are o interfață simplă, este foarte bine setat așa cum vine de bază, așa că nu o să vă facă probleme după instalare, ba chiar o să se ofere să vă descarce și să vă instaleze câteva codecuri, în cazul în care acestea nu sunt instalate. Sfatul meu este să instalați acele codecuri, în rest instalarea playerului este una clasică, fără setări avansate.

Odată ce veți da play filmului, BSPlayer o să vă afișeze fereastra de mai jos.

În cazul în care după vizionarea filmului doriți să integrați subtitrarea definitiv în acesta, în folderul în care aveți filmul, veți găsi un alt folder denumit „Subs”, iar în acel folder aveți fișierul .srt care conține subtitrarea descărcată de BSPlayer și care poate fi integrată definitiv în film.

Probabil că mai există și alte playere asemănătoare cu BSPlayer care știu să caute automat subtitrarea, însă eu îl prefer pe acesta.

Puteți descărca BSPlayer de AICI.