Wikipedia este fără îndoială cea mai mare enciclopedie online. Cu toate acestea, aspectul grafic al site-ului nu este cel mai plăcut. Chiar dacă informația este bună, pentru unii dintre noi contează și ambalajul în care o prezinți. Iată că acum există o soluție și pentru aceasta. Recent am aflat de două servicii care înfrumusețează interfața Wikipedia.

Wikiwand este un plugin pentru Chrome, Firefox sau Safari și o aplicație pentru iOS care modifică aspectul enciclopediei. Astfel https://ro.wikipedia.org/wiki/România se transformă în https://www.wikiwand.com/ro/România și totul capătă sens. Designul devine responsive, fontul se modifică și apare o bară de opțiuni cel puțin interesantă. Totodată apar noi opțiuni de personalizare pentru culori, fonturi sau încadrarea în pagină. În curând va exista și o aplicație pentru android. Deocamdată poate fi descărcată doar pe bază de invitație.

wikiwand

O altă opțiune vine din partea Wiki 2. Cu acest serviciu https://en.wikipedia.org/wiki/Iași va fi modificat în https://en.wiki2.org/wiki/Iași. Și aici vedem un design atrăgător (responsive), numai bun pentru citit cu plăcere. Din păcate această opțiune nu funcționează pentru toate articolele Wikipedia (deocamdată).

P.S. Acest articol este inspirat de aici: http://www.cnet.ro/2015/02/20/wikiwand-face-din-wikipedia-o-frumusete/