Security for Virtualized Environments oferă o nouă abordare pentru a răspunde cererii în continuă creştere

27 februarie 2012 – Bucureşti, România – Bitdefender, furnizor de soluţii antivirus recunoscute internațional, anunţă azi integrarea dintre VMware vShield 5 Endpoint și Security for Virtualized Environments. Combinarea acestor tehnologii oferă clienţilor posibilitatea de a elimina redundanţele funcţiilor antimalware folosind o serie de mecanisme de stocare în memoria cache ce îmbunătăţesc semnificativ ratele de consolidare în mediile VMware.  

Până în prezent, organizaţiile au fost obligate să folosească metode de securitate tradiţionale pentru protecţia mediilor virtuale, generând costuri de exploatare ridicate şi limitând în mod semnificativ performanţa sistemelor. Noua abordare în materie de securitate permite economisirea resurselor şi maximizarea ratelor de consolidare la nivelul centrelor de date virtualizate fără a face compromisuri în ceea ce priveşte securitatea.

Felicităm Bitdefender pentru îndeplinirea tuturor cerinţelor VMware pentru o integrare completă cu tehnologiile de securitate VMware vShield 5 Endpoint™,” a declarat Parag Patel, Vice-preşedinte al Global Strategic Alliances, VMware. „Experienţa combinată a companiilor VMware şi Bitdefender în domeniul virtualizării şi securităţii va aduce valoare adăugată clienţilor noştri prin transferarea principalelor funcţii antimalware către o maşină virtuală pentru o performanţă îmbunătăţită.”

„Având în vedere gradul de complexitate şi dezvoltare a mediilor virtualizate, soluţiile tradiţionale de securitate pentru staţiile de lucru sunt extrem de ineficiente, nu sunt scalabile şi în scurt timp se dovedesc a fi ineficace.” a declarat Bogdan Dumitru, CTO, Bitdefender. „Prin colaborarea cu lideri de piaţă în domeniul virtualizării, soluţiile noastre de securitate folosesc tehnologii precum VMware vShield pentru a optimiza performanţa şi pentru a asigura protecţia datelor importante ale companiilor, diminuând eforturile financiare şi operaţionale pe care le presupune utilizarea altor soluţii de securitate."

Cu Security for Virtualized Environments by Bitdefender, clienţii VMware beneficiază de avantaje considerabile, precum funcţiile de scanare centralizată şi administrare integrate într-un singur modul de securitate, fără agenţi. În plus, tehnologiile combinate VMware şi Bitdefender extind protecţia oferită maşinilor virtuale gazdă prin adăugarea funcţiilor de scanare a memoriei şi proceselor folosind Bitdefender Silent Agent, un agent unic la nivel de gazdă, cu tehnologie de stocare în memoria cache în curs de brevetare, ceea ce duce la economisirea resurselor sistemelor gazdă. Spre deosebire de alte soluţii, Security for Virtualized Environments by Bitdefender protejează simultan sistemele virtualizate Windows, Linux şi Solaris, atât servere cât şi calculatoare de tip desktop.