Dacă ești student ai mari șanse să obții 1000 GB (1TB) de stocare gratuită în Microsoft OneDrive, serviciul de cloud al celor de la Microsoft.

Tot ce ai nevoie este o adresă de e-mail pentru studenți. Asta poate fi obținută de la Universitatea în care studiezi. În prezent majoritatea Universităților oferă adrese de e-mail personalizate pentru studenți de genul nume.prenume@student.numeuniversitate.ro.

După ce obții adresa este nevoie să intri aici: https://products.office.com/en-us/student/office-in-education. Odată ajuns pe site, introdu adresa de e-mail și apasă Get Started. În următoarea fereastră te va întreba dacă ești student sau profesor. Alegi student și te va pune să te loghezi sau eventual să-ți faci un cont și să te înscrii pentru Office 365.

Odată înscris și logat poți avea acces la aplicațiile Office online (unele universități îți oferă chiar și licență de Office pe care îl poți instala în calculatorul tău) și poți vede spațiul de stocare OneDrive.

Fișierele stocate în Microsoft OneDrive pot fi vizualizate și editate atât de pe calculator sau laptop cât și de pe telefoane mobile sau tablete prin intermediul aplicației dedicate pe care au dezvoltat-o cei de la Microsoft.

Mai jos poți vedea în imagini pașii care trebuie urmați pentru a obține 1TB de stocare gratuită în Microsoft OneDrive.