Am primit Telefonul mobil Samsung Galaxy Note 10 plus prin programul Stream Your dream organizat de Samsung și Youtube Premium.

Acum, după câteva luni de utilizare zilnică iată câteva din impresiile mele.

Nu îi voi mai face unboxing pentru că am făcut deja asta atunci când l-am primit. Puteți vedea aici clipul respectiv:

Dacă ar fi să rezum experiența de utilizare al lui Note 10+ aș putea spune că este un telefon care pur și simplu funcționează mereu. De când am pus mâna pe el am simțit că este un dispozitiv premium și timpul mi-a confirmat că mă pot baza pe el zi de zi.

Camera

Zilele trecute am fost în Basarabia la Chișinău împreună cu un prieten care este videograf. Știind că am acest telefon, prietenul nu a mai cărat cu el aparatură de foto/video așa încât toate pozele și filmulețele pe care le-am făcut au fost cu acest telefon. Au ieșit excelent. Portrete, peisaje, filmări în mișcare, toate se văd bine când sunt făcute cu acest telefon. La un moment dat o persoană din grupul nostru a zis: „mi-ar plăcea să pot scrie pe fiecare fotografie ce reprezintă ca să nu uit”. Și atunci am exclamat: poți! Am scos stylus-ul și am rezolvat nevoia. Camerele sunt la superlativ și asta îmi ușurează mult munca. Când vrei să faci un selfie încape sigur toată lumea. Când ai nevoie să declanșezi camera de la distanță stylus-ul funcționează ca telecomandă. Dacă vrei să filmezi ceva sub apă, Note 10+ face și asta fără probleme. Am testat la piscină lucrul acesta și m-am bucurat de rezultat. În plus acest telefon are capacități de editare pentru clipuri 4k. Am încercat acum o lună să editez pe laptop un clip filmat cu Note 10+ și nu am reușit. Se mișca totul în reluare. Am editat apoi același clip pe telefon și a funcționat. Neașteptat de repede și bine.

Fluiditatea sistemului

De când folosesc acest telefon am scăpat de stresul aplicațiilor multe care îngreunează sistemul. Telefonul funcționează impecabil indiferent câte aplicații instalezi pe el. A fost o mare ușurare pentru mine să pot face asta, având experiența telefoanelor anterioare care încetineau semnificativ după o anumită perioadă de folosire. Pe Note 10+ totul se întâmplă instant. De la plăți cu telefonul până la vizionarea de conținut HDR.

Încărcarea rapidă

Un alt mare avantaj al lui Note 10+ este faptul că se încarcă extrem de repede. Eu sunt o persoană care adesea uit să pun telefonul la încărcat și mă trezesc văzând că telefonul nu mai are baterie. La Note 10+ reușesc în câteva minute să îl încarc cel puțin pentru jumătate de zi. E o mare ușurare să știi că ai o soluție la îndemână chiar dacă îți dai seama că trebuie să încarci telefonul exact când vrei să ieși pe ușă.

Adaug la funcționalități și Youtube Premium. Chiar dacă l-am primit gratuit doar pentru 3 luni este un serviciu care îmi dă multă libertate. Am putut asculta muzică sau interviuri cu ecranul stins sau în timp ce făceam altceva. Asta m-a ajutat să câștig timp și informație..

În final aș puncta și câteva aspecte care cred eu că pot fi îmbunătățite.

Formatul ecranului

M-ar ajuta mai mult dacă ar fi în format 16:9. Poate este o chestiune de gust, dar se văd mai bine clipurile pe un telefon 16:9 pentru că majoritatea conținutului de pe youtube este filmat în formatul acesta.

Senzorul de amprentă

Mi-a dat multe bătăi de cap și în final am renunțat complet să-l mai folosesc. Funcționează cam o dată la 5 încercări. Poate se întâmplă doar la mine, dar nu am reușit să-l fac să funcționeze. Poate ar fi fost o idee mai bună să fie integrat în butonul de Bixby decât în ecran.

Lipsa mufei pentru căști sau microfon

Telefonul acesta este gândit pentru productivitate și mai ales pentru creatorii de conținut. În condițiile acestea cred că ar fi fost firesc să aibă jackul prin care să poți conecta un microfon lavalieră de exemplu. M-am lovit de acest neajuns și a fost greu să găsesc un adaptor de la usb-c la jack care să funcționeze fără să adauge zgomot înregistrărilor.

Cam acestea sunt impresiile mele după câteva luni de utilizare. Cred că Note 10+ este un telefon excelent care poate satisface cu brio nevoile unui utilizator care are așteptări mari de la telefonul său.

Tu ce părere ai despre acest telefon?