Sau daca o faceti, lasati-i intr-un mediu sigur. Acum, odata cu progresul tehnologiei alternativele pentru parinti sunt tot mai numeroase.

Exista atat softuri de control partental, care ii limiteaza copilului accesul la PC, lasand accesibile doar aplicatiile si siteurile pe care le aleg parintii. Exemple de astfel de softuri: Suita Kaspersky Pure, BitDefender Total Security, Functia din Windows 7 pentru control parental etc.

Apoi exista site-uri care ofera un mediu sigur pentru copilul dumneavoastra. De exemplu Sigur.info sau Clopotel.ro (desi al doilea este pentru copii unpic mai mari).

Mai exista si browsere special create pentru copii care blocheaza toate celelalte functii ale calculatorului lasand accesibil doar browserul care contine activitati pentru copii. Exemplu: Zac Browser.

Solutii sunt extrem de multe! Nu mai aveti scuze dragi parinti! Daca nu aveti timp sa stati cu copilul puti calculatorul sa faca asta folosind sfaturile de mai sus pentru ca altfel, din marea de informatie pe care o ofera internetul, copilul nu va sti ce sa aleaga si poate face mari si poate deveni o victima a PC-ului!

In final va las cu doua filmulete si cu un mic ghid despre CUM SA FII UN PARINTE MODERN.