Salut, in acest tutorial o sa va prezint un program gratuit de manipulat arhive, numit IZArc. Acest soft este compatibil cu urmatoarele formate de fisiere: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO.

Cu ajutorul programului IZArc, putem deschide si cd-rom-uri virtuale, adica imagini ISO,BIN, CDI si NRG pe care le vom putea converti dintr-un format in altul. Softul are o interfata destul de simpla, capabila de inteles de catre oricine si poate inlocui orice alt soft de manipulare a arhivelor.

Una dintre functiile cele mai importante ale acestui soft, este faptul ca ne permite sa setam antivirusul, astfel ca atunci cand o arhiva urmeaza sa fie deschisa, programul antivirus va interveni si o va scana. Cu aceasta functie puteti scade riscul infectarii calculatorului cu virusi.

Un alt aspect care nu merita trecut cu vederea, este ca softul ne permite sa cream arhive cu formatul YZ1, format care nu prea e intalnit, si deci este un adapost perfect pentru ca datele noastre sensibile sa nu poate fi „atacate” de virusi. Daca veti creea arhive YZ1, o sa vedeti ca nici un alt soft nu poate deschide aceasta arhiva, cu exceptia lui IZArc (cel putin eu inca nu am gasit un soft care sa deschida aceasta arhiva).

Cam atat am avut de spus, va invit sa urmariti tutorialul.

Vizionare placuta !