Totul despre PC și mai mult de atât!

Instalare Windows 10

De curând lansat, Windows 10 a primit multe aprecieri din partea presei și a utilizatorilor care l-au încercat. Faptul că Microsoft a decis să acorde upgrade gratuit celor care au Windows 7 sau 8 este un mare plus, iar programul insider mi se pare iarăși o mare reușită. Totuși pentru cei care nu au o licență și nici nu s-au înscris în programul de testare, mai există varianta Windows 10 Enterprise care poate fi testat gratuit timp de 90 de zile. Pe acesta îl puteți descărca de aici: https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-10-enterprise.

Microsoft se laudă că acest nou Windows poate rula pe orice calculator fabricat în acest secol. Nu știu dacă este adevărat, totuși cerințele de sistem sunt următoarele:

 • Procesor: SoC sau procesor de 1 gigaherți (GHz) sau mai rapid
 • RAM: 1 gigabit (GB) pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți
 • Spațiu pe hard disk: SO de 16 GB pentru 32 de biți SO de 20 GB pentru 64 de biți
 • Placă video: DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu driverul WDDM 1.0
 • Afișaj: 800×600

Se pare că Microsoft e pe cale să dea lovitura cu acest ecosistem. Rămâne de văzut cum va fi Windows 10 pentru telefoane mobile. Până atunci, haideți să vedem rapid cum se instalează versiunea de Windows 10 pentru laptopuri sau desktopuri. Vizionare plăcută!

1 Comment

 1. Tiberiu

  „De curând lansat, Windows 10 a primit multe aprecieri din partea presei și a utilizatorilor care l-au încercat.”

  Buna!
  Nu mai inteleg nimic. Ori mesajul asta dateaza de prin 2018 si-a ajuns in inboxul meu cu mare intarziere (ca si sticlele alea aruncate in ocean si continand mesaje pentru cei dragi), ori m-am scrantit la cap si nu mai stiu in ce an ma aflu. Caci, de curand lansatul Windows 10 a fost lansat in 2015 (acuma suntem in 2022, dupa socoteala mea). Daca dumneavoastra anul 2015 vi se pare „de curand” e o optiune personala. Mie nu mi se pare „de curand”. In ce priveste „multele aprecieri din partea presei si a utilizatorilor care l-au incercat” (culmea ar fi fost sa primeasca multe aprecieri din partea celor care nu l-au incercat!) este adevarat, cu precizarea ca a fost vorba de aprecieri negative. Baiatul meu lucreaza la Siemens si divizia in care lucreaza a retrogradat anul trecut de la W10 la W8, iar din vara anului viitor vor migra la Windows 11. V-am scris astea ca sa va mai temperez entuziasmul fata de W10, care este asa cum este (cine-l foloseste stie despre ce vorbesc).

  Cu stima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑