Backup-ul este o actiune pe care ar fi bie sa o faca orice utilizator al unui PC. De ce? Pentru ca tuturor ni se intampla sa pierdem un anumit fisier de care mai tarziu vom avea nevoie. Daca nu avem o copie de beckup a acelui fisier, pierderea va fi definitiva si ireversibila insa daca avem o copie il putem recupera extrem de usor!

HD Recovery este o sulutie hardware pentru backup. Mai exact este un card plug&play  care se conecteaza la un port PCI devenind operational. Nu ocupa sau utilizeara spatiu de pe hard disk-ul coputerului la care este conectat. Contine si un CD care faciliteaza accesul la interfata de configurare.

Ce poate sa face acest device:

  • poate proteja datele de pe un hard disk in mod dinamic si le poate recupera instantaneu
  • poate stopa efectele virusilor si inhiba formatarilor
  • poate sa protejeze mai mult partitii in acelasi timp
  • poate sa detecteze, sa proteja si sa recupereze setarile BIOS-ului
  • poate sa suporte mai multe sisteme de fisiere: FAT12, FAT16, BIGDOS, FAT32, NTFS si multiple tipuri de hard disk-uri: IDE, EIDE, SCSI, SATA
  • poate rula in mai multe sisteme de operare de la batranul Windows 95 pana la Windows 7

Cum se face recuperarea fisierelor? Simplu! Daca am pierdut un fisier trebuie doar sa restartam PC-ul. HD Recovery ne va restaura fisierele si setarile initiale.

Parere personala: Mie personal mi-ar fi de un real folos acest device avand in vedere faptul ca pana acum am reusit sa stric un hard disk si un stick usb de pe care nu am mai recuperat nimic! Deasemenea navighez foarte mult pe internet si am multe sanse de a ma virusa iar un fisier virusat este greu de dezinfectat deci inca un puct in plus pentru un backup.

Pretul acestui device este de 180 Ron.

Particip la concursul organizat de Craciun Blog în colaborare cu Suport IT.