GREPIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor tinerilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI.”

Cu alte cuvinte GREPIT este un concurs la nivel naţional pentru tinerii informaticieni care poate constitui o rampă de lansare pentru aceştea! Ele este dezvoltat „de tineri şi pentru tineri”, ceea ce înseamnă că este extrem de atractiv pentru cei care vor participa.

Susţin GREPIT 5

„Totul a început pe 16 august 2007, în urma unei întâlniri în care s-a discutat despre design şi dezvoltare web. Întâlnirea a avut ca participanţi tineri din diferite licee botoşănene, premiaţi la diferite concursuri de informatică şi cu o pasiune comună pentru domeniul IT.”
Mai multe detalii despre GREPIT găsiţi AICI!

În 2010 Concursul Naţional GREPIT-Botoşani a ajuns la ediţia a V-a. Principalul partener ala acestei ediţii si a concursului în general este Intel Romania care va oferi notebook-uri ca “Premii speciale Intel pentru inovaţie”
Concursul are 3 secţiuni: design şi dezvoltare web, software (educaţional şi utilitar), media (foto şi video).
Participarea, ca şi concurent, este permisă doar tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 20 ani, pe baza CNP-ului.

„La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.”

Pentru informaţii suplimentare şi pentru înscrieri intraţi pe site-ul concursului GREPIT: www.grepit.info