În anul 2004 Google lansa o aplicație destinată utilizatorilor de Windows, Linux și Mac OS. Se numea Google Desktop și dorea să aducă o parte din funcționalitățile motorului de căutare direct pe desktopul utilizatorului. Ideea a fost bună, aplicația a funcționat și treptat i s-au adăugat tot mai multe funcții. Astfel în anul 2008 cu ajutorul Google Desktop puteai să:

  • vezi emailurile din căsuța de Gmail
  • iei notițe pe care să le pui direct pe ecran
  • afișezi o galerie de imagini dintr-un folder setat de tine
  • vezi ultimele noutăți din Google News
  • afișezi informațiile meteo pentru locația ta
  • citești feed-uri rss ale siteurilor favorite
  • ușurezi folosirea lui Google Talk

Nu știm din ce motive, dar în luna septembrie 2011 Google a anunțat că va renunța la o serie de servicii printre care și Google Desktop. Astfel astăzi opțiunile pe care ți le-am enumerat mai sus nu mai sunt disponibile.

Dacă totuși vrei să te întorci în trecut și să vezi cum arăta Google Desktop te invit să urmărești tutorialul făcut de colegul nostru Dragoș în anul 2010.

Salut prieteni, numele meu este Dragoș și în acest tutorial am să vă prezint o aplicație google și anume Google Desktop. Aceasta aplicație ne pune la dispoziție un sidebar pe care găsim ultimele știri de pe unele site-uri, gadgeturi, un ceas și vremea din orașul setat de noi (așa apare sidebar-ul după instalare). Desigur că putem schimba și putem pune ce gadgeturi dorim, avem o listă din care alegem pe cele care ne plac. De asemenea avem și un slide unde putem încărca imagini care se derulează automat, un calendar și alte lucruri interesante pe care vă las să le descoperiți în tutorial.

Aplicația are opțiuni foarte simple și poate fi setată pe gustul oricărui ușer.

Vizionare plăcută!