Vorbeam acum câteva zile despre cum resetăm sistemul de operare OS X. Odată cu apariția Windows 10, acest lucru se poate și în Windows. Dacă simțim că ceva nu merge bine cu Windows-ul nostru sau dacă ne-am virusat calculatorul putem da un reset și sistemul de operare va fi ca la prima pornire. Astfel scăpăm de procesul mai complicat de a reinstala Windows-ul.

Capture1

Așadar, pentru a reseta sistemul de operare Windows 10 mergem în meniul de start, dăm click pe settings apoi alegem Update & security, mergem pe Recovery și prima opțiune este cea de reset.

Capture2

Resetarea Windows-ului se poate face în două moduri. Fie resetăm sistemul de operare, dar păstrăm fișierele salvate (pe desktop, în documents etc.) fie ștergem tot și o luăm de la zero ca și cum am fi scos acum laptopul sau calculatorul din cutie. Voi alegeți care vă avantajează mai mult. După ce alegem varianta dorită trebuie să așteptăm câteva zeci de minute, iar apoi vom parcurge set-up-ul de configurare al Windows-ului (cel în care alegem numele de utilizator, parola de acces, etc.)

Mult succes!