In acest tutorial o sa vedem ce trebuie sa facem pentru ca sistemul de operare Windows sa incarce Desktop-ul inainte ca noi sa ne logam. Acest tutorial o sa fie de folos celor care au contul de Windows protejat cu o parola. In mod normal atunci cand apare ecranul de log on, userul trebuie sa introduca parola, dupa care se afiseaza ecranul Welcome si in cele din urma apare Desktop-ul, iar sistemul de operare este functional. In cele ce urmeaza o sa vedem cum putem incarca Desktop-ul inainte sa apara ecranul de log on, pentru a economisi timp. Astfel in loc sa apara prima data ecranul de log on, se va incarca Desktop-ul, acesta va ramane afisat timp de cateva secunde (2-3), dupa care ne va aparea ecranul de log on, vom introduce parola si dupa ce vom apasa tasta Enter o sa avem sistemul gata incarcat. Cei care nu aveti parola asupra contului de utilizator, nu trebuie sa faceti ceea ce voi arata mai jos. In cazul in care aveti doi sau mai multi useri pe acelasi calculator va sfatuiesc sa nu folositi metoda pe care o voi prezenta, deoarece aceasta functioneaza doar atunci cand avem un singur user pe un calculator protejat cu parola (cel putin eu nu am putut aplica aceasta metoda pe mai multe conturi de utilizatori). Acestea fiind spuse, haideti sa trecem la treaba. Pentru inceput vom creea un Document Text nou, il vom redenumi si ii vom da numele LockWorkStation.vbs

 ATENTIE este foarte important sa schimbati extensia fisierului din .txt in .vbs.  Acum vom da click dreapta pe fisierul .vbs pe care l-am creeat, vom alege Edit si in fereastra care se deschide vom pasta acest script:

WScript.CreateObject(„WScript.Shell”).Run(_
„rundll32 user32.dll,LockWorkStation”)

Dupa ce pastam scriptul, alegem File -> Save. Acum vom deschide Start -> Run si vom pasta urmatoarea comanda: control.exe userpasswords2 


Dupa ce apasam OK, o sa apara fereastra de mai jos, in care vom debifa casuta „User must enter a username and password to use this computer”, dupa care apasam OK.

Acum vom merge din nou la Start, All Programs, vom da click dreapta pe folderul Start Menu si vom alege Open. In fereastra care se deschide vom pasta fisierul LockWorkStation.vbs pentru ca acesta sa porneasca la startup.

Puteti viziona ACEST VIDEO pentru a va convinge ca metoda prezentata functioneaza.