In acest tutorial o sa vedem ce trebuie sa facem pentru a putea pin-ui o partitie pe taskbar. Daca pana acum ati avut curiozitatea sa faceti acest lucru, sunt convins ca nu ati reusit sa il finalizati. Exista o metoda simpla care va poate face sa credeti ca puteti fixa o partitie pe bara de start, insa o sa va demonstrez ca aceasta nu functioneaza asa cum probabil multi dintre voi ati fi tentati sa credeti la prima vedere. Daca deschidem Computer si dam click dreapta pe o partitie, observam ca in meniul contextual apare optiunea Create shortcut. Sa presupunem ca alegem aceasta optiune, dupa ce dam click pe ea, observam ca pe Desktop apare un shortcut catre partitia respectiva. Multi dintre voi probabil ati fi tentati sa luati cu drag and drop acel shortcut al partitiei de pe desktop si sa il plasati in taskbar, deoarece daca dam click dreapta pe acel shortcut, observam ca nu are in meniul contextual functia Pin to Taskbar.

Ar trebui sa obtineti ceva asemanator cu imaginea de mai jos.

Dupa cum observam, in taskbar avem iconita pentru Windows Explorer, nicidecum o iconita a unui drive, asa cum probabil va asteptati. Inainte sa va arat cum puteti pin-ui o partitie pe taskbar, trebuie sa precizez faptul ca metoda descrisa mai sus functioneaza doar in cazul in care aveti activat Quick Launch-ul. In acest caz, puteti lua cu drag and drop shortcut-ul partitiei si il puteti plasa in Quick Launch. Astfel veti obtine o iconita cu un drive, nu iconita pentru Windows Explorer. Acum sa vedem ce trebuie sa facem pentru a putea fixa sau pin-ui partitia pe taskbar.

Pentru inceput dam click dreapta pe Desktop -> New -> Text Document. O sa redenumim acest fisier text pe care tocmai l-am creat. Click dreapta pe fisierul text -> Rename si o sa-i punem numele Partitia C.exe. Voi puteti sa ii dati ce nume doriti, cel mai important este sa stergeti de la final extensia .txt si sa puneti extensia .exe. In momentul in care schimbati extensia o sa va apara un mesaj, apasati Yes. Acum va trebui sa luati cu drag and drop fisierul denumit Partitia C.exe (in cazul meu) si sa il plasati in taskbar, dupa care puteti sterge de pe desktop fisierul. Fisierul va arata ca in imaginea de mai jos.

Acum o sa dam click dreapta pe fisirul fixat pe taskbar, dupa care click dreapta pe Partitia C ->Properties, ca in imaginea de mai jos.

Acum o sa apara fereastra de mai jos, va trebui sa stergem ce scrie la Target si sa scriem locatia partitiei pe care dorim sa o pin-uim pe taskbar, in cazul meu partita C.

Deschidem Computer, intram in partitia C si din bara de adrese va trebui sa selectam locatia partitiei C, sa o copiem si sa o pastam la target. (Vezi imaginea de mai jos)

Acum daca vom da click pe fisierul pin-uit pe taskbar, observam ca se deschide partitia C. Pentru a aplica iconita de drive pe fisierul pin-uit pe taskbar, vom da click dreapta pe acesta, din nou click dreapta pe Partitia C si alegem Properties, dupa care dam click pe Change Icon si vom alege iconita pentru drive. Aceasta nu se va aplica dupa ce veti da click pe Ok, va trebui sa dati Log Off, dupa care sa va relogati, si iconita din taskbar se va schimba, ca in imaginea de mai jos.

La fel procedati pentru orice partitie, difera doar locatia lor pe care trebuie sa o pastati la Target.