Ți-am prezentat acum câteva zile un mod simplu în care putem controla calculatorul din telefon. Astăzi vom face operațiunea inversă. Îți prezentăm modul în care poți controla telefonul din calculator.

Pentru asta ai nevoie de aplicația Team Viewer Quick Support instalată pe telefon și de un plugin pentru această aplicație. Pluginul este disponibil pentru următoarele branduri de telefoane:  Samsung, Sony, Asus, Lenovo, HTC, LG, ZTE, Huawei, Alcatel One Touch.

Eu în tutorial am folosit și Team Viewer pentru Windows, dar nu e obligatoriu. Poți accesa telefonul de pe calculator și prin intermediul unui browser conectat la internet.

După ce instalezi aplicația și pluginul pe telefon, tot ce trebuie să faci este să intri pe calculator și să introduci datele de conectare pe care le găsești în aplicația de mobil și gata. Poți controla telefonul de pe calculator, oriunde s-ar afla el. Conexiunea va funcționa atâta timp cât telefonul și calculatorul rămân conectate la internet.

Cred că aplicația asta este utilă mai ales când vrei să rezolvi cuiva o problemă la telefon și persoana în cauză nu este aproape de tine. De asemenea mai poate fi folosită dacă vrei să faci tutoriale în care să prezinți ceva de pe ecranul telefonul, așa cum am făcut noi în tutorialul despre cum poți înregistra ecranul telefonului Android.