Dacă nu știi ce este Jetpack, află că este un plugin pentru WordPress care cuprinde mai multe module. Cu acest plugin poți monitoriza traficul siteului, poți adăuga butoane pentru rețelele sociale la finalul articolelor (așa cum avem și noi), poți oferi abonamente pe mail pentru vizitatorii tăi, poți adăuga formulare de contact și multe altele.

Tocmai pentru că sunt foarte multe, s-ar putea să nu ai nevoie de toate funcțiile. Așadar poate vrei să dezactivezi o parte din ele ca să nu consume degeaba resursele serverului de găzduire. Asta am vrut și noi acum câteva zile, când am observat că în panoul de administrare pentru jatpack nu sunt afișate toate modulele care rulează. Am vrut să dezactivăm câteva, dar nu le găseam. Am răscolit pe internet și am aflat că poți vedea toate modulele, dar linkul este ascuns bine.

Uite cum trebuie să faci. Intri în secțiunea jetpack din panoul de administrare wordpress, apoi mergi în josul paginii și vei găsi un link care se numește Debug. Apeși pe el, iar în pagina care se deschide mergi iarăși jos de tot și vei găsi linkul: Accesează lista completă a extensiilor jetpack disponibile pe siteul tău (în engleză: Access the full list of Jetpack modules available on your site). Aici poți vedea, activa și dezactiva toate modulele jetpack.

Iată și un scurt video cu pașii de mai sus.