Dacă urmărești frecvent siteul PC-Config probabil știi că avem tutoriale video și despre telefoanele mobile. O parte din aceste tutoriale au fost filmate direct pe telefon și poate te întrebi cum poți filma și tu ecranul telefonului tău.

Ei bine, noi folosim o aplicație care se numește AZ Screen Recorder și care este disponibilă gratuit în Google Play Store.

Această aplicație înregistrează atât video cât și audio și poate salva înregistrările atât în memoria telefonului cât și pe cardul de date. Înregistrările vor avea rezoluția ecranului telefonului. Te sfătuim ca de la început să stabilești cum vrei să înregistrezi: portrait sau landscape pentru că altfel, dacă începi într-un fel și termini în altul o parte din înregistrare va avea margini negre foarte mari. De asemenea este recomandat să nu bisezi „nu mai afișa” atunci când îți apare fereastra pop-up care zice că filmarea va începe. Dacă bifați „nu mai afișa” la următoare pornire programul va da o eroare.

Ai de asemenea opțiunea de a face vizibile atingerile pe ecran și poți chiar să faci notițe pe display în timpul înregistrării. Alte opțiuni interesante sunt cele de watermark, prin care poți scrie ceva sau poți adăuga un logo peste filmare, și cea de screenshot, prin care poți realiza rapid capturi de ecran.

Filmările tale vor fi salvate într-un folder, fie pe cardul SD, fie în memoria internă. Pentru a afla exact unde se salvează filmările poți intra în setările programului, iar ultima opțiune este ce referitoare la alea de ieșire. Referitor la filmări, dacă nu schimbi calea de salvare trebuie să ai grijă că atunci când dezinstalezi programul vor fi șterse automat și înregistrările.