Parola este cheia care asigură securitatea datelor dumneavoastră. Așadar, alegerea unei parole greu de spart este o chestiune foarte importantă. De obicei parola trebuie să aibă minim 6 sau chiar 8 caractere.

Ideea este în felul următor: cu cât parola este mai complicată, cu atât este mai greu de spart, dar și de ținut minte. O parolă bună nu va fi niciodată un cuvânt simplu sau o înșiruire de numere consecutive. Nici numărul de telefon nu este o variantă prea bună. O parolă greu spre imposibil de spart va fi alcătuită din litere mari și mici, cifre și caractere speciale (@,./ etc.). Nu puneți niciodată parola 123456 sau „parola”.

Există multe generatoare de parole pe internet, cum ar fi: http://passwordsgenerator.net/. Iată un exemplu de parolă foarte bună: 3?Y%\p\f.

Revin la ideea de la început. O astfel de parolă cu greu va fi reținută. Atunci ce facem? În niciun caz nu o scriem pe o hârtie. O variantă ar fi să folosim un soft precum lastpass, care ține minte parolele de la toate conturile noastre. Astfel vom memora o singură parolă care ne oferă acces la toate celelalte.

Alternativa ar fi să alcătuim o parolă sigură din litere și cifre care înseamnă ceva pentru noi, astfel încât să o memorăm cu ușurință. De exemplu primele 2 cifre din numărul de telefon, urmate de 3 litere din numele unui prieten, la care adăugăm inițialele părinților și 2-3 semne speciale. Așa parola nu va mai fi o înșiruire de caractere fără sens.