Dacă ai un site vrei să se încarce repede. Corect? Pentru asta este important ca dimensiunea siteului să fie cât mai mică. Adică totalitatea fișierelor, imaginilor și scripturilor care alcătuiesc siteul tău să însumeze cât mai puțini MB sau chiar KB.

De obicei cele mai mari elemente dintr-un site sunt imaginile. Acestea, dacă nu sunt optimizate ajung să aibă și câțiva MB fiecare. Ceea ce înseamnă că va fi greu pentru server să le livreze mai ales dacă siteul tău are mulți vizitatori.

O soluție foarte simplă și ieftină pentru optimizarea imaginilor este pluginul ShortPixel. Poate fi descărcat din librăria de pe WordPress.org și după ce îți faci un cont pe siteul lor folosind o adresă validă de e-mail, poți optimiza gratuit  până la 100 de fotografii pe lună. Dacă îți faci cont folosind acest link: shortpixel.com/free-sign-up-referrer/referrer/237637 poți optimiza gratuit până la 200 de imagini pe lună (și noi vom primi încă 100 de imagini pe lună). Deci te ajuți pe tine și ne ajuți și pe noi.

După ce ce creezi contul vei primi un API Key pe care trebuie să-l introduci în setările pluginului. Apoi ShortPixel va optimiza automat toate fotografiile pe care le vei încărca pe site. Totodată ai și opțiunea de a optimiza fotografiile deja încărcate.