Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum convertim o partitie din FAT32 in NTFS

Salut, in tutorialul de astazi o sa vedem impreuna cum putem converti o partitie din formatul FAT32 in NTFS. Se poate intampla ca din diferite motive sa aveti in calculator o partitie in format FAT32, iar restul partitiilor sa fie in format NTFS. Ce puteti face in cazul acesta, inafara de o formatare a partitiei respective, pentru a fi si ea in format NTFS?

Nu trebuie decat sa dam o simpla comanda in Command Prompt-ul din Windows pentru a putea converti partitia in NTFS. Inainte de acest lucru este recomandat sa va mutati fisierele importante intr-o alta partitie sau pe un stick USB, pentru ca in cazul in care ceva nu iese corect, sa nu va treziti cu fisierele pierdute. Dupa ce va asigurati ca aveti in siguranta fisierele, trebuie sa va asigurati ca ati inchis absolut toate programele deschise. Verificati si in System Tray sa nu ramana vreo aplicatie, pentru ca in caz contrar o sa va apara in Command Prompt un mesaj in care va spune ca nu poate converti partitia deoarece este utilizata de catre alt proces. Cam atat cu teoria, va invit sa treceti voi la practica dupa ce vedeti tutorialul de mai jos.

Vizionare placuta !

6 Comments

 1. Daniel

  Bravo Dragos.Imi place modul in care faci tutorialele, nu sunt lungi ca sa ne plictisim.Tine-o tot asa!

 2. virus2009

  asa da , de grafica sunt satul :))

 3. gugu

  salut Dragos vreau si eu un video tutorial cum sa fac partiti am un hdd de 1 TB si nu stiu cite partiti trebe sa fac im recomanzi tu cate partiti sa fac te rog frumos am os windows xp dpe cd vreau sa fac pariti ceva asa ceva 20000MB asa ceva nu mai stiu cum sa fac partiti

 4. Moldovan Dragos

  @ gugu
  Sa inteleg ca nu ai instalat windowsul pe calculator inca ? Sau e instalat si acuma vrei sa mai faci partitii?
  Daca nu e inca instalat windowsul pe acel calculator, atunci poti face partitiile cand instalezi windowsul. Cand ajungi la momentul in care trebuie sa faci partitiile selectezi Unpartitioned Space si apesi pe C pentru a creea o noua partitie. O sa iti apara un chenar mic, stergi ce e acolo si dai marimea pe care doresti sa o aiba acea partitie. Valoarea pe care o dai trebuie sa fie in mega nu in giga, deci daca doresi sa faci o partitie de 30 de gb, vei scrie in acea casuta 30000. Pentru windows XP, partitia C este recomandat sa aiba cel putin 30 de gb. Restul partitiilor le faci cum vrei tu, de ce dimensiuni doresti, asta chiar nu e treaba mea cum il partitionezi. Fiecare il partitioneaza cum doreste, dupa cum crede ca isi va organiza lucrul cu fisierele pe calculatorul respectiv.
  Daca e instalat deja windowsul, atunci poti folosi programul Parted Magic, despre care am facut un tutorial, scrii in casuta de cautare din dreapta „parted magic” fara ghilimele si vei gasi tutorialul. Ca sa creezi o partitie noua cu parted magic, alegi New, nu dai Resize cum am facut eu in acel tutorial, pentru ca eu acolo am creat o partitie luand spatiu de pe alta partitie, iar tu va trebui sa creezi partitia noua. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic in acest scurt comentariu. Bafta!

 5. florin

  se poate converti o partitie (din raw in ntfs) fara a pierde datele. Nu pot intra in partitia respectiva deloc

 6. florin

  super tutorialul,Merci Dragos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑