Totul despre PC și mai mult de atât!

Cel mai puternic desktop din lume

A venit timpul sa vorbim si despre cel mai puternic desktop din lume dupa ce am discutat despre cele mai puternice laptopuri.

Va zic de la inceput ca cel mai tare desktop este cu adevarat un OZN si cred ca daca ar avea aripi si-ar putea lua chiar si zborul.

aspire_g_1

sursa imagine

Acest sistem beneficiaza de nici mai mult nici mai putin de 53 Ghz  frecventa. De unde atata? Poi are 5 procesoare Intel Core 2 Q9400 care cumulate dau 20 nuclee. La o asa densitate de procesoare era nevoie de o sursa pe masura si de o racire la fel de avangardista. Sursa folosita are 1000 wati iar racirea este sustinuta de 5 pompe de apa cu un radiator. Temperatura maxima atinsa in timpul functionare a fost de 66 grade C iar media de 30. Memoria acestui desktop este de 10 GB RAM. Colac peste pupaza, sistemul a mai avut integrat si 4 coolere, toatul pus intr-o singura carcasa.

In concluzie acestsistem beneficiaza de:

 • 5 procesoare quad Intel Core 2 Q9400 (total frecventa 53 GHz)
 • Sursa 1000 Wati
 • 10 GB RAM
 • Racirea 5 pompe de apa cu un radiator
 • 4 coolere

Cam asa arata pe scurt acest sistem desktop absolut fantastic.

sursa: MyComputer

3 Comments

 1. Cristi

  Cum poti spune ca acest sistem cuprinde cate 2 Gb de memorie pentru fiecare procesor? Este ca si cum ai spune ca acest sistem contine cate 1HDD de 1Tb pentru fiecare memorie sau ceva de genul acesta…

 2. Andrei

  Ai dreptate! E greseala mea. Am distribuit memoria totala la cele 5 procesaoare. Ideea e ca acele memorii sunt cuplate intre ela la fel ca si procesoarele si lucreaza alaturi de intreaga capacitate a procesoarelor.

 3. Co5myn

  Cristi dc nu ai crede ca poate sa aiba 4 Hdd de cate 1 TB.Uita’te la Pc Desktopul de la Alian Ware si o saa vezi 16 GB RAM si 2 placi video Radeon de cate 1 GB.Alian Ware mi se pare cel mai scump si puternic PC din lume(pretul:4000$)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑