Totul despre PC și mai mult de atât!

Blog Copy – Cum iti poti proteja continutul blogului

Problema furtului de continut este una de interes pentru foarte multi bloggeri. Tot mai multi posesori de blog sunt nemultumiti pentru ca ei muncesc pentru un continut cat mai autentic iar altii vin si folosind „tehnica” copy/paste preiau continutul si eventualele merite. Este stiut ca motoarele de cautare nu prea mai dau credit continutului duplicat dar asta este de cele mai multe ori insuficient pentru a asigura linistea bloggerilor.

Asadar ce e de facut? Eu va propun o solutie foarte simplu de aplicat. Se numeste Blog Copy si este o unealta gratuita cu care poti vedea cine si ce preia de pe blogul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti creezi un cont pe site si sa introduci un cod in sursa blogului (in wordpress poti pune codul ca modul text in sidebar).

Acest instrument iti ofera informatii foarte exacte si detaliate in legatura cu fiecare bucata de text (paragraf) si fiecare imagine care a fost copiata fara acordul tau. Un alt atuu important este faptul ca livreaza statisticile in timp real, astfel vei sti in fiecare clipa cine si ce copie.

Inca un plus oferit de acest tool este acela ca poti crea o legatura intre contul Blog Copy si cel din Google Analytics, astfel poti analiza informatiile la fel de detaliat intr-un singur panou de administrare.

Acest instrument merita incercat si prin prisma faptului ca e gratuit si poate constitui o importanta arma impotriva furtului de continut de pe blog.

8 Comments

  1. Patratzel

    Excelent articol, tine-o tot asa imi place ce postezi …

  2. NicuB

    Interesanta si varianta ta.
    Mai este o asemenea varianta in care sa „vezi” exact cine si ce „fura” de pe blogul tau.
    Alternativa se numeste TYNT, adresa AICI
    Bafta, apropo faci o treaba foarte buna. Tine-o tot asa !

  3. axelluny

    Exista saituri si bloguri unde nu merge sa dai copy,dar asta nu inseamna ca nu poti face o poza la acel sait,iar daca informatia e foarte interesanta si avem nevoie de un document editabil nu trebuie decat trecut un pic pe la OCR si gata.In concluzie nimic nu este imposibil.Pentru „statistici” e bun programul prezentat de tine desi nu vad cam ce mai rezolvam cand deja anumite informatii au fost deja copiate.

  4. Andrei

    Pai poti lua legatura cu administratorul acelui blog si daca nu sterge continutul te poti adresa organelor abilitate. Iar metode de copiat sunt mult mai multe decat print screenul de care zici tu, chiar si folosirea pluginului care dezactiveaza click dreapta nu e o solutie care sa-ti dea siguranta.

  5. axelluny

    Draga Andrei si in vita de zi cu zi dam numai de situatii care te determina sa ajungi cu anumite persoane la autoritatile abilitate care vezi bine si pe la tv cum te rezolva de nu mai pot sau taraganeaza lucrurile.Imagineaza-ti cat de greu este sa demostrezi treaba cu drepturile de autor si cum ai raspunde la faptul ca daca consideri ca o informatie este asa de valoroasa de ce o expui intr-un loc unde o poate avea sau vedea oricine(public).Pot sa-ti prezint o gramada de situatii deoarece am si calificarea de jurist pe langa altele si m-am intalnit cu multe.In concluzie ce nu vrei sa vada si altii nu postezi pe internet.Bafta in continuare la realizarea tutorialelor.Comentariul meu te rog sa-l consideri doar ca o expeienta personala,si nu ca polemica cu tine.

  6. Mpp

    De gasit il gasesti pe cel care te copiaza, dar ce faci, ii trimiti un mail el nu raspunde.
    In cazul meu e vorba de un site pe blogspot stiu ca era un buton pentru report, insa la acesta site nu gasesc nimic.

    Ce as putea sa fac ?

  7. Andrei

    Reclama la google si ii va inchide siteul

  8. Mpp

    Am facut o plangere catre google, sper sa se rezolve.
    A rezolvat cineva in acest mod o problema similara ?
    Daca da…..In cat timp s-a rezolvat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2024 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑