Problema furtului de continut este una de interes pentru foarte multi bloggeri. Tot mai multi posesori de blog sunt nemultumiti pentru ca ei muncesc pentru un continut cat mai autentic iar altii vin si folosind „tehnica” copy/paste preiau continutul si eventualele merite. Este stiut ca motoarele de cautare nu prea mai dau credit continutului duplicat dar asta este de cele mai multe ori insuficient pentru a asigura linistea bloggerilor.

Asadar ce e de facut? Eu va propun o solutie foarte simplu de aplicat. Se numeste Blog Copy si este o unealta gratuita cu care poti vedea cine si ce preia de pe blogul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti creezi un cont pe site si sa introduci un cod in sursa blogului (in wordpress poti pune codul ca modul text in sidebar).

Acest instrument iti ofera informatii foarte exacte si detaliate in legatura cu fiecare bucata de text (paragraf) si fiecare imagine care a fost copiata fara acordul tau. Un alt atuu important este faptul ca livreaza statisticile in timp real, astfel vei sti in fiecare clipa cine si ce copie.

Inca un plus oferit de acest tool este acela ca poti crea o legatura intre contul Blog Copy si cel din Google Analytics, astfel poti analiza informatiile la fel de detaliat intr-un singur panou de administrare.

Acest instrument merita incercat si prin prisma faptului ca e gratuit si poate constitui o importanta arma impotriva furtului de continut de pe blog.