Partițiile din My Computer sunt înroșite? Atunci înseamnă că nu mai ai foarte mult spațiu liber pe hard. Poate e o idee bună să ștergi fișierele duplicate (fișierele care sunt scrise de două ori pe hardul tău).

Despre asta îți voi vorbi în tutorialul care urmează. Auslogics Duplicate File Finder este un soft gratuit care face munca grea de căutare a fișierelor dublură în locul tău. Îl descarci de pe siteul auslogics, îl instalezi și apoi poți da căutare în hard.

Programul include și câteva opțiuni. Astfel poți seta dacă la scanare va fi luată în considerare data creeri fișierului,  poți seta ce tipuri de fișiere să caute (fotografii, documente, melodii, filmulețe, programe) și poți seta să ignore fișierele care sunt mai mici decât o valoare pe care o setezi tu. De asemenea poți căuta doar într-o anumită partiție sau pe tot hardul.

După ce softul găsește fișiere duplicate poți selecta o parte dintre ele sau pe toate și poți seta să le trimită în coșul de reciclare, să le șteargă definitiv sau să le mute într-o zonă de recuperare pe care o creează programul.

Asta este tot. Acum ar trebui să ai mai mult spațiu pe hard, iar partițiile din roșii să devină albastre.

Dacă ai întrebări, sugestii sau altceva de adăugat te invit să postezi pe rubrica de comentarii. Vizionare plăcută!