Cred că telefonul mobil este de mult obiectul pe care îl ținem cel mai aproape de noi. Asta înseamnă că el este și „locul” în care salvăm rapid o notiță ca să nu uităm ceva. Aplicațiile pentru luat notițe sunt multe, însă eu am ales câteva pe care le-am găsit mai interesante.

Evernote – poate cea mai bună aplicație de acest fel. Poți face note atât pe desktop, mobil (android, iOS, Windows Phone) sau direct dintr-un browser și le poți accesa de pe toate dispozitivele tale conectate la Evernove. De asemena, poți să trimiți o notiță prietenilor tăi, indiferent că este o notiță text, imagine sau un to do list.

Funcția de handwriting vine să-i întâmpine pe cei cărora le place să scrie de mână (totuși pentru asta cred că ar fi necesar un touchpen subțire), iar opțiunea pentru memento te ajută să nu uiți ce ai de făcut. Avem la dispoziție chiar și un chat pe care să discutăm cu prietenii despre (să zicem) un eventual proiect în care fiecare își împarte notițele sale. Îmi mai place la Evernote și faptul că pot categorisi notițele ca să știu unde le pun și de unde le iau.

icon-write-pc

Alte opțiuni interesante sunt aceea de scanare documente (folosind camera telefonului) sau înregistrare notă vocală, însă ce m-a dat pe spate este faptul că poți dicta notițe pe care Evernote le transpune în text. Funcționează și în limba română.

Limitările aplicației ar fi de upload, adică în versiunea gratuită nu putem face upload decât 60 MB pe lună. Deci toate notițele noastre să nu depășească limita de 60 MB lunar. Recomand această aplicație pe Android.

OneNote – aplicația celor de la Microsoft. Am folosit-o mai mult când am trecut la Windows Phone. Pe Windows e la ea acasă, însă pe android mi s-a părut puțin greoaie. Opțiunile sunt mai puține, dar cred eu că sunt suficiente. Avem și aici notițe text pe care le putem formata, putem face check list-uri sau notițe audio, sau notițe folosind camera. Avantajul este că toate vor fi salvate în OneDrive, deci limitările de spațiu sunt mai generoase. Recomand aplicația aceasta pe Windows Phone.

multiplatform

Google Keep – Nici Google nu rămâne mai prejos și vine cu Keep, o aplicație bună, dar care a apărut cam târziu când oamenii erau obișnuiți cu altceva. Este disponibilă pe android, iOS, Chrome și online prin orice browser. Poți face și aici notițe text, audio, folosind camera sau scrise de mână, pe care le poți împărți cu prietenii. De asemenea poți dicta notițe pe care Keep le va transpune în text.

Până la urmă alegerea aplicației în care îți vei salva notițele este o chestiune de gust. Toate au cam aceleași opțiuni, însă decizia o vei lua tu în funcție de ce ai nevoie, care își pare că arată mai bine și de ce companie preferi. Deci, ce alegi?