Am primit de mai multe ori e-mailuri de acest gen:

Subiect: „mesaj disperat Rodica Gherasim”

Conținut: „HAI SA AJUTAM UN SUFLET MICUT CARE NU ARE NICI O VINA CA E BOLNAV !!! Daca stergi mesajul asta jur ca nu ai inima! Buna, numele meu este Carmen si am un copil nou nascut, numit Rares.. El inseamna tot pentru mine si recent doctorii au descoperit ca are cancer la creier. Din pacate eu si sotul meu nu avem bani nici macar sa platim facturile lunare, dar am facut o intelegere cu YAHOO si AOL si am cazut de acord ca pentru fiecare persoana care primeste acest mesaj sa primim 5 centi in schimb. Deci, te rog, trimite acest mesaj tuturor persoanelor din lista si ajuta-ne. Da-l mai departe, te rog. Camelia Rodica Gherasim director retea 1408 tel 0742111336 tel 0762815044 adresa e-mail: rovirom@gmail.co ID: rodicacamelia_gherasim”.

Eu personal nu le-am dat importanță pentru că știu cum funcționează, numai că un prieten m-a întrebat care e treaba cu ele, dacă sunt pe bune. Răspunzându-i mi-am dat seama că poate nu știu toți. Așa a apărut acest articol.

Toată treaba asta este o șmecherie menită să adune cât mai multe adrese de e-mail la un loc. Apoi toate aceste adrese vor fi livrate către firme de publicitate care vă vor bombarda cu e-mailuri de tip SPAM menite să promoveze produse sau servicii de care nu aveți nevoie. Așadar, acel copil bolnav nu există, sau dacă există nu primește niciun cent de la yahoo. În schimb, niște escroci vor primi bani grei pentru adresele dumneavoastră de e-mail.

Aveți grijă ce e-mailuri deschideți și la ce mesaje electronice răspundeți. Verificați întotdeauna o informație ca să vedeți dacă e adevărată.