MacBook-urile sunt laptopurile produse de Apple. Primul laptop produs de Apple a fost lansat în anul 1991. Iată 9 motive pentru care ai vrea să-ți cumperi un MacBook.

1. Este frumos. Cel mai frumos.

Cu siguranță laptopurile Apple sunt cele mai frumoase de pe piață. Indiferent unde vezi un astfel de laptop (în aeroport, în cafenea sau la birou) îți atrage atenția. Materialele, finisajele, proporțiile, toate sunt alese și realizate cu mare atenție.

Victor Hugo spunea în Mizerabilii că „Frumosul este mai necesar decât utilul”. MacBook-urile sunt sigur cele mai frumoase, dar sunt și utile.

2. Ai la îndemână cel mai bun touchpad și cea mai bună tastatură din lume.

Tastatura luminată de pe MacBook-uri este binecunoscută pentru precizia și rapiditatea ei, iar touchpad-ul foarte mare suportă gesturi care te ajută să navighezi foarte ușor pe site-urile sau prin aplicațiile tale favorite. Tastatura este iluminată așa că o vei putea folosi cu brio și noaptea când vrei să lucrezi fără a-i deranja pe ceilalți din cauza luminii aprinse.

3. Ai tot ce-ți trebuie de la prima deschidere.

De cum scoți MacBook-ul din cutie și îl deschizi vei avea instalat pe el tot ce îți trebuie. Vrei să  scrii, să faci prezentări sau să editezi tabele? Suita pentru productivitate este preinstalată și gata de lucru. Vrei să editezi fotografii sau să creezi clipuri video? Ai la dispoziție colecția de aplicații pentru creativitate.

4. Nu vei avea probleme cu virușii.

Nu vei avea nevoie de antivirus pe Mac OSX pentru că amenințările cu viruși sunt foarte rare. Sistemul este unul de tip „sandboxed” adică are ca niște uși blindate de care virușii nu pot trece pentru a ajunge la nucleul său. Totodată MacBook-urile fiind mult mai rare (6% cota de piață) decât laptopurile cu Windows (90% cota de piață) nu sunt atât de tentante pentru atacatori care nu ar avea mare câștig atunci când ar scrie un virus pentru Mac. E mult mai rentabil pentru ei să facă un virus de Windows care afectează imediat câteva milioane de computere decât unul pentru Mac care cu greu va ajunge la câteva mii.

5. Nu trebuie să instalezi sau să reinstalezi sistemul de operare.

Neavând viruși scapi și de beleau cu reinstalarea sistemului de operare care „nu mai merge”. Mac OSX-ul de pe laptopurile Apple este un sistem de operare foarte versatil, creat exact pentru componentele cu care rulează așa că șansele de a se „strica” sunt foarte mici. Dacă totuși se întâmplă, nu trebuie decât să-l resetezi și gata.

6. Nu trebuie să instalezi drivere.

Ziceam adineauri că OSX-ul de pe MacBook este conceput exact pentru componentele pe care le are laptopul. Asfel driverele sunt integrate în sistemul de operare și nu este nevoie să le instalezi tu separat. Scapi astfel de încă o bătaie de cap.

7. Se va mișc foarte bine indiferent de configurație.

Laptopurile MacBook sunt optimizate atât de bine încât rulează bine indiferent de model sau de configurația tehnică pe care o au. Practic cifrele nu contează la un MacBook. Când îl vezi știi că se v mișca foarte bine.

8. Mărul mușcat de pe spate.

Nu-i așa că îți place să vezi mărul aprins de pe spatele MacBook-ului? De cum îți intră în raza vizuală știi că ai de-a face cu un MacBook. Știi la ce să te aștepți. MacBook-ul nu ar fi complet fără mărul mușcat și luminat.

9. Pentru că ai deja un iPhone.

Prețuri actualizate la MacBook-uri găsiți aici: https://profitshare.ro/l/3288309.