În ultima perioadă virușii devin o problemă tot mai serioasă care ne amenință securitatea informațiilor noastre. Pentru a ne proteja de aceștia putem folosi o soluție antivirus. Există foarte mulți antiviruși, fiecare promițând să ne păstreze în siguranță. Din păcate mulți nu sunt gratuiți, dar avem și soluții pentru care nu trebuie să plătim ca să le folosim. Iată câteva dintre ele:

Bitdefender Antivirus Free Edition

Prima opțiune pe care aș vrea să o menționez este românească. Bitdefender oferă un antivirus gratuit care ne poate proteja calculatorul de viruși, de atacuri tip phising (furt de informații) și site-urile înșelătoare. Pentru a-l putea folosi pe o perioadă nelimitată este nevoie să ne creem un cont la Bitdefender. Antivirusul gratuit poate fi descărcat de aici:

https://www.bitdefender.ro/solutions/free.html

Avast Free Antivirus

A doua soluție gratuită de securitate este oferită de Avast. L-am folosit cu succes mult timp pe un laptop și un desktop. El promite că ne va proteja calculatorul de viruși, malware și ne oferă un modul de stocare a tuturor parolelor. Antivirusul gratuit de la Avast poate fi descărcat de aici:

https://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-download

Avira Free Security Suite

Una dintre cele mai populare soluții antivirus gratuite este cea de la Avira. Până anul trecut Avira oferea un antivirus gratuit foarte bun. De acum Avira propune o suită de securitate gratuită care înglobează antivirus, VPN, utilitar pentru curățarea și întreținerea Windows-ului, manager pentru parole și extensie pentru scanarea link-urilor în browser. Sună promițător și poate merită încercată această suită. O puteți descărca de aici:

https://www.avira.com/en/free-security-suite

Comodo Free Internet Security

Tot o suită gratuită de securitate pun la bătaie și cei de la Comodo. Acum câțiva ani am folosit și un mult timp această soluție pentru că era singura fără plată la vremea aceea. Am fost mulțumit de ea. Include antivirus, firewall, anti-spyware și alte module. O puteți descărca gratuit de aici:

https://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php

Kaspersky Free

În fine, cel mai proaspăt produs de securitate gratuit vine de la Kaspersky care acum câteva zile au lansat un antivirus gratuit. Acesta include modul pentru protecția împotriva virușilor, protecție la navigarea pe internet și pentru scanarea e-mailurilor. Îl puteți descărca gratuit de aici:

https://www.kaspersky.com/free-antivirus

IMPORTANT!
Nu descărcați nicodată antiviruși piratați de pe torrent. E foarte posibil să vă virusați în loc să vă protejați de viruși.

Nu utilizați mai mulți aniviruși deodată. Asta va da calculatorul peste cap și îl va face să nu mai funcționeze corect. Dacă vreți să schimbați antivirusul, atunci dezistalați-l pe cel vechi și puneți unul nou.