PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Ubuntu 9.10

Daca cei de la Microsoft se pregatesc de lansare lui Windows 7, nici cei de la Ubuntu nu se lasa mai prejos asa incat pe 29 octormbrie va aparea noua versiune Ubuntu 9.10 numita Karmic Koala.

Multe schimbari de aspect nu pre sunt, in schimb s-a lucrat la latura functionala a sistemului de operare unde se vad cateva schimbari majore.

Una dintre acestea este legata de faptul ca GRUB 2 este, mai nou, boot loaderul default in locul versiunii GRUB Legacy. In plus, Ubuntu 9.10 Alpha 2 foloseste filesystem-uri EXT4. Pachetele GNOME ( Nautilus, Brasero, Gedit si Totem Movie Player) au fost upgradate la versiune 2.72.2 (de la 2.72.1). Pidgin-ul a fost upgradat la versiunea 2.5.6.

Pentru cei mai nerabdatori, puteti downloda versiunea beta de de pe link-ul de download, dar acesta versiune este destinata mai mult testerilor de la care echipa Ubuntu asteapta sa le dea rapoarte cu erori privind noua distributie.

DOWNLOAD

6 Comments

 1. Termenul windoz, … nici cei de la Ubuntu, nu se lasa mai prejos, este dupa parerea mea impropriu …
  comparatia windozx vs LINUX, este irelevanta, sau ca sa ma inteleaga toata lumea … nu merita comparatii, LINUX difera foarte mult de $$$windohoz$$$ …
  … parerea mea …

 2. Da din anumite pucte de vedere ai dreptate. Dar dc sa nu poti compara 2 sisteme de operare intre ele. Ideea e ca Windows are avantajul comercialitatii si de aceea este peste linux. Toate companiile mari sar pe Windows nu pe linux. Dar si linuxul este o alternativa foarte buna. Uneori poate mai buna decat windows-ul.

 3. Cum va ziceam anterior cei cu linux sunt foarte intrasigenti ajungand la ideea radicala ca nu exista grad de comparatie.De ce sa fie linuxul mai bun ca astazi exista virusi si pentru el,doar pentru faptul ca nu se defragmenteaza,conteaza mai putin.Pentru un sistem care ruleaza ptr un utilizator simplu nu exista un firewal bun,programele nu sunt updatate si exista incompatibilitati chiar daca ei sustin ca sunt testate dar configuratia fiecaruia difera si de aici pot aparea probleme.SI …INEVITABIL VEI AJUNGE IN FATA CONSOLEI CARE DACA NU ESTI UN USER AVNSAT IN LINUX te face sa renunti la acest sistem.Pentru hacheri care oricum sunt initiati in programare intr-adevar e un sistem care le ofera multe oportunitati,printre care,de ai controla pe alti cu linux si chiar windows pe calculatoare.

 4. Partea cu consola e adevarata .. trebuie sa stii ceva lucru in linie de comanda ca sa te descurci. Dar daca esti un homeuser clasic care foloseste doar messenger winamp si vezi filme linuxul e excelent!

 5. Salut … alta secatura de topic . Unu la mana linux, pentru un utilizator casnic nu are inici un avantaj . Linuxul este folosit in general de cei ce vor o securitate sporita , de cei ce tin servere , fie ele si de Counter sau mai stiu eu ce mici porcarioare .

  Utilizatorul casnic roman se defineste prin acea persoana ce foloseste pc ul la :

  – Winamp – cu specificarea „live FLorin fermecatoru'” sau mai stiu eu ce manelisti de top . Florin fermcatoru’ = asa era cunoscut Florin salam pana sa isi schimbe numele mai exact pana sa il relanseze Dan Bursuc
  – Yahoo messenger – Cu specificatia „sa mearga statuts lung si cu inimioare D’alea marfa sau dalea misto’ rau ”
  – Skype – De obicei folosit pt Conversatii lungi si gratuitie prin apel de voce .

  – Daemon tools – program folosit pentru montarea imaginilor iso luate de pe torrente ; aici as mentiona expresia „mama am tras aseara cutare dupa net frate cu 9 mega’ ” … vai de capul lor .

  – Evident , Jocurile in sine care sunt din ce in ce mai pretentioase , x gb ram , x gb video , x ghz in procesoare cu x nuclee …

  Lista poate varia si poate continua destul de mult , asta este un exemplu . Si , sustin ca linux nu stie sa faca toate astea , fara ajutorul unui emulator pe nume „wine” , insa aceste incetineste si sitemul , si nici treaba nu face , pentru ca exista un numar enorm de incompatibilitati .

  ====================
  P0wer va saluta

  Contact : LINK STERS DE ADMIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =======================
  =======================

 6. IARA NE DEMONSTREZI CE INTELIGENT ESTI !!!
  SPUI TOATE ASTEA PENTRU CA ASA FACI TU CA UTILIZATORUL CASNIC ROMAN!!! DE AICI REZULTA INFORMATICA ASTA MINUNATA.
  SI ACUM, SA FIU SINCER NU PREA AM TIMP DE PIERDUT CU FENOMENE CUM ESTI TU, ASA CA NU MAI STAU SA INSIR AVANTAJELE OFERITE DE LINUX PE LANGA WINDOWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑