PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Transformarea Windows-ului XP cu meniu de Windows Vista și efect de thumbnail preview asemănător cu cel din Windows 7

Seria dedicată transformării Windows-ului XP, continuă şi în acest tutorial în care vă voi arăta cum putem pun start meniu de Windows Vista, completat de efectul de thumbnail preview din Windows 7.

Pentru aceste modificări avem nevoie de 2 softuri. Primul, care transforma start meniul se numeşte ViStart, iar cel care aplica efectul de preview se numeşte ViGlace. Ambele softuri se pot descărca gratuit şi nu necesită instalare. Combinate cu o temă aero pe care o puteţi regăsi în acest tutorial, aceste efecte transforma cu adevărat Windows-ul XP în Windows 7.

Mai multe despre aceste programe veţi putea afla dacă urmăriţi tutorialul. Aş mai adăuga că această serie va continua şi cu alte efecte/teme.

13 Comments

 1. tutorialul este frumos,bravo!dar am si eu 2 intrebari:
  in start meniu cum pot reduce din acele iconite din partea dreapta,aici ma refer la my computer,control panel run etc. pentru a fi mai micutz acel start menu,in mod normal era click dreapta pe start menu apoi customize si sa alegem noi ce dormim,dar cu acest vistart nu merge.
  si a doua intrebare:
  cum putem mari viteza de previzualizare din taskbar,vedeti voi cand tinem click pe o iconita din taskbar dureaza ceva timp pana apare acel efect de previzualizare.Daca se poate va rog mult sa imi raspundeti la acesre intrebari.ms mult

 2. cum pot face ca in taskbar sa nu apara doar iconita folderului deschis sau aplicatiei deschise sa fie ca in windows xp normal dar sa aiba acel efect de revizualizare.vreau sa va spun ca dupa ce lansam aceste doua aplicatii si ne uitam in revo unistaller le avem acolo chiar daca noi nu leam instalat

 3. un tutorial bun ar fi,daca se poate cum sa avem acele animati din windows 7 pe xp.aici ma refer la acele animatii,cand deschidem o aplicatie sa nu se deschida brusc,cum ar fi my computer cand deschidem sa se deschida intrun mod mai dragut ca in windows 7,sau cand inchidem o aplicatie de exemplu yahoo messenger sa nu se inchida brusc,sa se inchida ca in windows 7 asa mai finutz,un alt exemplu ar fi acel cand intram in windows,dupa log on screen sa nu se deschida asa brusc descktopul,sa fie cu acel efect din windows 7.sper ca mam facut inteles.la revedere

 4. Am inteles la ce te referi. Toate astea care le-ai exemplificat mai sus sunt posibile daca instalam un transformation pack.

 5. Da le vezi in revo pentru ca ele se copie automat in partitia C (chiar daca sa zicem ca le-ai lansat de pe D). Asta se intampla ca in eventualiltatea in care ai bifat sa porneasca odata cu windows-ul sa se intampla procesul mai repede si totodata daca le stergi din greseala de pe D efectul sa nu dispara. Cat despre ce vrei tu nu se prea poate.

 6. foarte frumos andrey. dar miar folosi un tutorial despre cum sa obtinem aceia bara neagra de wista si in windows 7 ! mulrumwsc!!

 7. De ce ai vrea asa ceva?

 8. Nu poti schimba numarul de aplicatii ale star meniului. Asta e o limitare a programului. Proabil se poate modifica din codul sursa al programului dar e o treaba mai complicata.
  Viteza de preview e in functie de performantele PC-ului tau. Daca ai un PC performat preview-ul se va realiza mai repede.

 9. da dar in windows 7 viteza de preview se poate modifica din registri.

 10. Poi la acest soft nu poti face asta… probabil o poti modifica din codul sursa dara asta e treaba advanced!

 11. Faceti si voi un tutorial despre Web site-uri Joomla CMS or Drupal cu tot cu theme adaugare de articole etc.Va Multumesc Anticipat!

 12. O sa facem!

 13. buna , sunt o mare admiratoarea a DVS. si imi place ff mult tutorialele postate de DVS. si v-a-si ruga frumos daca se poate lua un windows 7 dupa net sau torent si cum pot sa-l fac ca la xp sa-l customizez ca in maicompiuter sa-mi arate cata memorie mai am ca in windows 7 . multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑