PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Setarea unității optice pe primul loc în ordinea de boot

În acest tutorial o să vedem cum se setează CD-Rom-ul sau DVD-RW-ul pe primul loc în ordinea de boot.

La ce poate folosi această acțiune? Păi dacă vrei să bootezi de pe un CD sau DVD și nu apare mesajul de press any key… atunci trebuie să faci această setare asta din bios.

Am pregătit niște imagini cu interfața de BIOS în care o să vedeți cum realizăm acest lucru. În mod similar se poate seta și un stick USB pentru a instala Windows-ul de pe el.

Vizionare plăcută!

7 Comments

 1. Frumos Tutorial!Sper sa faci si un tutorial despre „Ninite”!

 2. Da acuma am inteles si eu :)
  Mersi de tutorial.

 3. Da interesant tutorial. Astept sa faceti un tutorial si despre cms-uri ca joomla instalare/setare/adaugare theme crearea de pagini etc.

 4. .imi cer scuze vreau sa iti spun ca biosu,meu nu e la fel ca al tau poate pare ca sunt nebun dar arata total diferit de ce ne arati u poate sunt eu prea tractorist la calculatoare :))
  nu stiu ce sa zic pot sa iti trimit o poza ce poate iti dai u seama de ce asi putea sa ii fac ..sau cum sa il fac sa buteze de pe sick.ms

 5. Trimite poza, dar trebuie sa fie ceva numit „Advanced BIOS Features”, sau sa zica ceva de boot priority.

 6. dragos nu. imi cer scuze lasami id tau de mess vb acolo daca e si iti trimit si pozele. spers sa poti sa ma ajuti ca de 2 zile imi bat capu cu el :)) nu stiu ce sa ii mai fac ?ms mult pt tot sau uitel pe al meu xl18_alex18@yahoo.com

 7. sal dragos te rog frumoas ajuta-ma la o problema cam grava am dat load optimaiz default din bios si acum nu mai pot boota de pe cd adica merge bag cd de windows si dupa ce isi incarca driverele si alea inainte sa ajunga la patitionare imi zice sa apas F3 pentru iesire ii dau si dupa aceea sa dau enter pt restart si o ia de la capat am incercat si chesti care ai facuto u la mine apare altcunva la boot floppy nu imi apare floppy numa boot si nu le am acolo ca ii penultima si ultima de jos am dat pe ele le-am tot modificat si nu merge ce pot sa fac! ms mult daca ma poti ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑