PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Service de calculatoare IT Galaxy

De la un an la altul, producătorii de computere se străduiesc să ne ofere PC-uri și laptop-uri din ce în ce mai performante însă nimeni nu garantează că aceste dispozitive nu se vor strica niciodată. Și dacă pentru un desktop este destul de simplu să efectuezi o reparație (de exemplu dacă se strică placa video este foarte ușor să o înlocuiești), în cazul dispozitivelor mobile lucrurile se complică întrucât acestea au componente de mici dimensiuni la care se ajunge destul de greu (uneori fiind necesară chiar dezasamblarea completă a laptop-ului).

În același mod stau lucrurile și în ceea ce privește curățarea (de praf sau alte reziduri) a computerului. Dacă e desktop poți cu ușurință să aspiri praful, însă la notebook devine o misiune aproape imposibilă pentru un om obișnuit. Și în acest caz apare ca soluție efectuarea reparațiilor sau a curățării într-un service care ar fi bine să aibă autorizație din partea respectivului producător de laptop.

Stehoscope

Un astfel de service autorizat pentru Raparatii Laptopuri oferă IT Galaxy cu prețuri începând de la 50 de lei. Iată câteva dintre defecțiunile cele mai frecvent întâlnite în acest service:

  • Probleme cu placa de bază, generate cel mai frecvent de vărsarea unui lichid (apă, suc, cafea etc.) pe laptop care de cele mai multe ori ajunge la placa de bază unde provoacă daune, uneori fiind necesară înlocuirea completă a plăcii de bază. Atenție: chiar dacă după ce ați vărsat un lichid laptopul funcționează, totuși el ar trebui curățat într-un service, căci altfel se pot strică în timp componentele de pe placa de bază.
  • Defecțiuni ale sursei de alimentare, cauzate de variațiile de tensiune. Problemele cu sursa de alimentare pot genera printre altele și deteriorarea componentelor de pe placa de bază.
  • Probleme ale plăcii video. Acest gen de neplăcere este cauzat în special de supraîncălzirea laptop-ului. (Atenție: când la laptop și mai ales când vă jucați nu țineți dispozitivul pe brațe deoarece nu se va mai putea ventila corespunzător și astfel se va defecta cu ușurință).
  • Defecțiuni ale mufelor. O altă problemă frecventă este ce a mufelor care se rup făcând astfel imposibilă conectarea încărcătorului sau a dispozitivelor externe. Ca să nu ajungeți cu laptopul în service pentru că s-a stricat o mufă, aveți grijă când introduceți și mai ales când scoateți un dispozitiv extern (stick, hard-disk, mouse etc.) să îl trageți perpendicular pentru că altfel riscați să dezlipiți mufa de pe placa de bază.

Așadar fiți cu băgare de seamă atunci când folosiți laptopul ca să nu ajungeți cu el în service, iar dacă totuși la-ți defectat, luați în calcul și oferta celor de la IT Galaxy. Mai jos găsiți și datele lor de contact:
Telefon: 0721.257.645
E-mail: service@itgalaxy.ro

BONUS: Sfaturi pentru a mări durata de viață a bateriei:

2 Comments

  1. Ce informatii utile, cum sa aspiri desktop , asta duce pe toata lumea sa puna mina pe aspirator, ati auzit de ESD (cimp electrostatic) ? Nu faceti asa ceva , inlocuirea componentelor ca exemplu de mai sus (placa video) , trebuie sa purtati bratara antistatica pentru a fi 100% siguri ca nu o ardeti.

    Toate aceste reparatii se efectuaiaza cu bratara + covor antistatic, bratara este exclusa in momentul in care se efectuiaza reparatii la sursele de alimentare si monitoare.

    Nu de „vaca” vin componentele ambalate intr-o punga antistatica .

  2. Da, cu desktopul e mai usor. Acum ceva timp am avut si eu probleme, se tot inchidea fara motiv, iar dupa ce l-am curatat de praf (cooler, sursa, placi etc), nu am mai avut probleme. La laptop insa lucrurile nu mai sunt atat de simple. Eu sunt decis sa nu ma bag, mai bine apelez la un specialist. Multumim de info!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑