PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

ScreenZap un soft deștept pentru capturile de ecran [update]

Există la acest moment extrem de multe soluții de captură a ecranului. De la utilitarul din Windows (snipping tool) până la softuri externe mai mult sau mai puțin eficiente.

Un soft de captură a desktopului o să vă prezint și eu în acest tutorial. ScreenZap este un mic utilitar creat de un roman, capabil să realizeze print-screen-uri ferestrelor deschise sau unor zone selectate manual. Capturile pot fi stocate pe hard disk sau în cloud (în clipboard savându-se automat o legătură către captura realizată).

O altă funcție interesantă a programului ScreenZap vă permite să adăugați un prefix unei capturi, astfel încat, dacă aveți instalat un server http și puneți prefixul localhost sau ip-ul, veți putea accesa capturile din browser.

Autorul programului anunță că va exista o actualizare cât de curând, iar printre viitoarele funcții s-ar putea regăsi:

 • Salvarea imaginii prin FTP și pe mai multe sisteme de partajare inclusiv Amazon S3
 • Posibilitatea printării imaginii și a adăugării de texte în editor
 • Înglobarea modului de captură prin selecție și captură a ferestrelor într-un singur modul (gen Jing)
 • Adăugarea de captură video și partajarea rezultatului pe diverse sisteme (gen YouTube)

Dacă doriți să descărcați programul, o puteți face dând click AICI.

Pagina oficială a softului o găsiți AICI

UPDATE:
Recent a apărut versiunea 2.1 a softului ScreenZap, versiune care rezolvă o serie de bug-uri printre care și cel legat de upload-ul către ImageShack.

UPDATE 2:
Se pare că mai avem încă o versiune care face posibil print-screen-ul și pe calculatoarele care folosesc mai multe monitoare. Astfel, fereastra de captură se deschide pe monitorul unde se află cursorul de la mouse. Această nouă versiune o găsiți AICI. Bravo Oltețeanu Bogdan-Andrei!

8 Comments

 1. Salut! Ma chinui de ceva vreme sa gasesc o aplicatie de streaming video dar sa aiba si sunet. Adica sa pot comunica prin browser chiar daca numai unilateral. Mai pe scurt, cine ma vede sa ma si auda. Am gasit ceva la NCH Software, dar are un zgomot de fond infernal.
  Acum nu stiu daca este de la soft sau din laptopul meu. Daca este din laptop, cum pot reduce zgomotul de fond? Ma poti ajuta, te rog?
  Mentionez ca am ACER eMACHINES cu windows 7 32bit. Multumesc.

 2. Folosind un microfon dedicat sau o casca bluetooth. Se aude zgomotul probabil de la microfonul pe care il are laptopul incorporat.

 3. Ar fi fost drăguț un link spre pagina autorului/programului…

 4. Îți mulțumesc pentru articol și pentru prezentarea video făcută.

 5. Constat ca într-adevăr este un soft bun. Felicitări lui Bogdan ca s-a încumetat sa+l realizeze, și spun asta deoarece conaționalul nostru care a realizat TV Maxe a zis ca e foarte greu sa realizeze programul respectiv și pentru windows.Bogdan nu s+a gândit prea mult și l+a făcut pentru windows.Bafta în continuare , și…. la mai mare!

 6. on topic: foarte util programul. am sa il incerc cand mai fac screenshot-uri in nfs shift :D
  off topic: stie cineva un soft prin care as putea partaja desktop-ul meu (ca prin teamviewer) dar sa se auda si sunetul? Am foarte mare nevoie si nu gasesc nici pe Google si nici deschizand topic pe un forum n-am rezolvat nimic. Multumesc anticipat.

 7. Se pare ca site-ul de unde ne propui sa descarcam Screen Zap nu este sigur!….kasperky m-a avertizat de acest lucru:
  „Connection not protected
  The security of your connection is reduced. Criminals can attempt to steal your data from the website. You are advised to leave this website.
  URL:
  http://www.olteteanu.com
  Reason:
  Self-signed certificate View certificate
  I understand the risks and wish to continue”
  In aceste conditii eu nu l-am mai descarcat!….

 8. Vad ca nu vreti sa-mi publicati comentariul!….am incercat de doua ori si imi dati raspuns ca „deja am comentat”, insa comentariul meu in legatura cu faptul ca pagina de copiat utilitarul nu este sigura, nu apare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑