PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Retelele sociale interzise de companii

Conform unui studiu realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International, retelele sociale sunt percepute ca având un risc ridicat pentru securitatea IT a companiilor alaturi de serviciile de file sharing, gaming-ul online si de programele de mesagerie instanta.

Studiul arata ca 53% dintre companii blocheaza complet accesul angajatilor la retele sociale, in timp ce alte 19% doar restrictioneaza accesul.

„Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate”, spune Costin Raiu, Director al Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab. „Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie”, completeaza acesta.

retele sociale

Aceasta atitudine a companiilor este justificata si de faptul ca in ultima perioada retelele sociale au devenit un mod de raspandirea al malware-ului (un caz exemplificativ este cel de pe twitter unde un utilizator se putea infecta doar cititnd un mesaj).

Trebuie precizat ca la acest studiu au participat peste 1300 de specialisti IT din 11 tari.

Daca doriti sa cititi studiul integral il puteti descarca de AICI.

surse: Fara virusi, Capital

imagini: Wall Street, Capital

2 Comments

  1. Total de acord. Eu sunt de parere ca FaceBook este o pierdere de vreme si nunumai, mai noi si G+. Aceste doua mari retele de socializare nu fac decat sa provoace dependenta unor tineri care in loc sa citeasca sa invete ceva intuitiv isi pierd vremea pe retelele de socializare.
    Pentru mine atat Facebook cat si G+ sunt niste porcarii pe care nu am intentia sa le folosesc.

  2. Va rog mult sa faceti un tutorial despre facebook.Creeare cont,cum sa punem poze,cum sa vb cu ceilanti prieteni si chestii dinastea generale despre facebook,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑