PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Nokia 3310 sau despre declinul unei companii

De câteva zile îmi tot spun că voi scrie articolul acesta și iată că în sfârșit reușesc. Am aflat că Nokia va lansa pe piață un model 3310 în varianta 2017. Inițial m-am bucurat când am auzit vestea aceasta. Mi-a zis:

– În sfârșit fac și ei ceva să se relanseze. Nokia 3310 a fost un model de succes care sigur va atrage interes chiar și în 2017 la 17 ani de la prima apariție.

Apoi am văzut imagini și clipuri video cu noul model și am realizat că de fapt nu a mai rămas decât numele din 3310. Modelul 2017 nu e un Nokia 3310 ci e un telefon mediocru produs de Nokia și denumit după un model celebru. Mi se pare o mare păcăleală. Adică zici că ne dai o ciorbă bună, fie ea și reîncălzită, dar de fapt tu ne pui în față o altă ciorbă mediocră despre care zici că e cea bună.

Nokia 3310 a fost un telefon grozav pentru că era cea mai bună opțiune atunci când a apărut. Nu era un telefon de duzină ci un telefon de top. Arăta foarte bine, era rezistent, bateria ținea foarte mult. Era tot ce îți puteai dori. Nokia 3310 (2017) e clar că nu are nici o legătură cu telefoanele de tot de astăzi, dar tot ar fi fost grozav dacă Nokia venea și punea pe piață ce a fost de top în 2000. Era o întoarcere în istorie. Așa e doar un mare fiasco. Nokia 3310 (2017) arată futurist și are niște funcții mediocre (cameră de 2 Mpx, conectivitate 2G, ecran cu rezoluția de 240×320 px.). Asta nu e relansare pe piață a unui model vechi ci e o păcăleală.

Poate nu văd eu bine lucrurile. Voi ce părere aveți?

2 Comments

  1. Dezamagire totala, parca e un telefon umflat, dotari slabe si un pret mare pt el.

  2. Din cite am inteles nici macar nu e compatobil cu frecventele GSM din Romania. Oricum era, sau este, un telefon pentru care numele imi aduce aminte ce o fost odata Nokia, sar doar atit. Imi provoaca stari de nostalgie dar nu sint dispus sa dau 60 euroi pentru o bucata de plastic aproape nefunctionala. Cu banii astia mai pun citiva peste ei si cu 100 euroi gasasc o alta chinezarie dar din ziua de azi. Se pare ca cei de la Nokia nu si-au revenit din prostia care ii caracterizeaza, si se pare xa si „succesul” este pe masura telefonului. Adica aceasta dovada de rigiditate in mentalitate, reuseste doar sa conduca direct la esec. Pentru ca doar cu amintiri nu se pot face afaceri. Cel putin nu in domeniul telefoanelor.
    A fost odata Nokia, valabil si acum in 2017…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑