Instalare si prezentare Linux Mint 9 Isadora LTS

6

Salut, in acest tutorial o sa va prezint instalarea sistemului de operare Linux Mint 9 Isadora. Am ales sa fac instalarea si prezentarea acestui sistem deoarece este o distributie stabila LTS (Long Term Support) care primeste suport pana in aprilie 2013. Pentru a va putea exemplifica instalarea acestei distributii de linux, am ales sa fac cate un print screen care contine fiecare pas de instalare a sistemului. Tot ceea ce veti vedea voi in pozele din tutorial se va intampla si pe calculatorul vostru la instalare. Daca sunteti utilizator windows si doriti sa incercati si linux si nu stiti ce distributie sa alegeti, atunci Linux Mint este alegerea perfecta. Aceasta distributie este recomandata mai ales incepatorilor, si are o interfata care faciliteaza migrarea pe linux. Linux Mint este bazat pe Ubuntu care la randul lui este bazat pe Debian, astfel si linux mint va lucra tot cu fisiere cu extensia .deb.

De AICI puteti descarca Linux Mint 9 pentru sistemele pe 32 de biti, iar de AICI pentru sistemele pe 64 de biti. Va sfatuiesc sa descarcati imaginea iso cu linux mint de pe un server din America, recomand Secution, LLC. sauYellow Fiber Networks. Ambele servere ofera imaginea spre download cu viteza mare. Dupa ce ardeti imaginea iso pe cd, il introduceti in calculator si nu ramane decat sa asteptati pana cand intra automat in modul live cd, dupa care puteti incepe instalarea. Acum va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos.

Vizionare placuta!

Număr de vizualizări : 8299

Share.

About Author

Mă numesc Dragoş, îmi plac foarte mult calculatoarele şi sunt pasionat de tot ceea ce ţine de IT. Din iulie 2010 sunt colaborator al site-ului PC - Config, site pe care vi-l recomand tuturor cu căldură! Totodată sunt și administratorul blogului 4bestpc.

6 Comments

  1. Salut!As vrea sa completez un pic aici daca nu este cu suparare si anume ca mint nu are numai interfata gnome si putem alege si kde care este apropiata cu Windows 7 insa desigur cu efecte mult mai cool.Linkul este http://www.linuxmint.com/release.php?id=13 De aici putem sa downloadam si dvd.CIne dorste sa vada mai intai cum arata o interfata KDE o poate face pe you tube si fiindca sa precizat faptul ca Mint este distributie buna pentru cei care migreza de la Windows le recomand Zorin OS care are o interfata foarte asemanatoare cu XP_ul iar la baza lui este Ubuntu deci veti beneficia de toate update_urile din repository.Linkul este http://zorin-os.com/free.html Spor la instalare!

  2. Multumim de completari. Asa e, Linux Mint are si kde doar ca eu nu am mai precizat acest lucru ci am luat direct gnome pentru ca asa cum am spus si in tutorial, pentru mine conteaza performanta, mai putin efectele. Cine doreste poate incerca si kde. Cat despre Zorin OS, sincer sa fiu nu am auzit de el, dar o sa il studiez putin si poate ii fac si un tutorial. Oricum aveam in plan sa prezint instalarea mai multor distributii de Linux. Te mai asteptam cu sugestii si completari.

  3. Intr-adevăr gnome este mai performant si adaug si mai putin pretentios cu resursele chiar si in cazul in care se foloseste celebrul tool de efecte in linux numit Compiz si in plus mai bine structurat decat kde.Una peste alta eu recomand gnome si cine doreste sa aiba si kde nu trebuie sa instaleze un alt OS ca sa aiba divesitate in interfete ci poate instala in paralel 🙂 asa ca cine este interesat poate cere si i se va da 🙂 Cu placere Dragos!

Leave A Reply