Google fonts: descarcare, instalare si utilizare

2

Google fonts este un serviciu pus la dispozitie de Google prin care putem avea acces la un numar impresionant de fonturi pentru toate gusturile si necesitatile. Prin numai cateva clickuri ne putem alege un font exact cum il dorim, iar cel mai important lucru este ca putem descarca aceste fonturi (ca sa le instalam in sistemul de operare) sau sa le folosim pentru a formata textul dintr-un website (in 4 moduri).

Site-ul este foarte bine structurat, oferindu-ne multiple modalitati de a cauta un anume font: fie prin casuta de cautare, fie filtrand dupa anumite criterii (categorii, dimensiune etc.)

Ca o paranteza, va mai dau un pont. Daca gasiti pe un website un anume font care va place, puteti folosi ACEST INSTRUMENT care va ofera informatii detaliate despre fonturi, doar trecand cu mouseul pe deasupra unui cuvant.

Pentru exemplificare, va invit sa urmariti tutorialul. Vizionare placuta!

Număr de vizualizări : 4142

Share.

About Author

Membru fondator şi administrator al acestui website. Mă numesc Andrei, și sunt din Iași. În 2009 am intrat în lumea internetului cu site-ul PC – Config. Sunt pasionat de computere și tot ce ține de ele. Dacă aveţi nevoie de ajutor sau doriţi un sfat mă puteţi contacta folosind mijloacele afişate pe pagina 'Contact'.

2 Comments

  1. Bravo Andrei un tutorial foarte bun,mai ales partea a doua in care ne-ai aratat cum se introduce acel font intr-o pagina html.Ar trebui sa continuati cu tutoriale despre html si css!

Leave A Reply