PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Filmele 3D provoaca dureri de cap

Samsung a platit un studiu pentru a stabili daca este adevarat sau nu ca vizionarea fimelor 3D provoaca dureri de cap si oboseala.

Studiul, realizat de catre cercetătorii de la Universitatea Berkeley (California), a aratat ca vizionarea unui film 3D ne solicita mai mult decat vizionarea unui film 2D si ca simptomele de oboseala si durere de cap sunt foarte probabile sa apara.

Un alt aspect interesant este faptul ca distanta de la care se face vizionarea are si ea o importanta ridicata. Studiu a relevat faptul ca efortul scade odata cu cresterea distantei de vizionare.

La acest studiu au participat 24 de persoane care au raspuns unui set de intrebari dupa ce au vizionat materiale 3D si 2D de la distante diferite.

Acest fapt este ingrijorator in conditiile in care tehnologia 3D etse tot mai promovata. Nu ar fi exclus ca in viitor sa fim atentionati ca „Vizionarea excesivă de filme 3D dăunează grav sănătăţii”.

sursa: go4it

3 Comments

  1. Da este adevarat deoarece efectul de spațiere a obiectelor(3d) se obține prin folosirea unor ochelari speciali ale căror lentile sunt polarizate diferit.Cu ceva timp în urma se foloseau ochelarii care aveau o lentila roșie și una verde sau albastra. Toată treaba se bazează în principiu pe recepționarea de către creier a doua imagini aproximativ identice dar defazate în timp.Acesta recepție,diferita a fiecărui ochi în parte normal ca induce rapid oboseala și disconfortul creierului iar 10% din cei care au încercat acest lucru creierul lor nu a putut prelucra acest 3d,ei nesesizand spatierea ci lucruri in 2d cu dubluri.Acest lucru cred ca va da da gandit pe viitor in ceeace priveste televiziunea 3d,si eventual alte firme vor gasii alte solutii mai putin nocive.

  2. Da intradevar afecteaza ochii si atat si creierul, am auzit asta din multe locuri: de pe bloguri (3 la nr.), si de la tv.

  3. Desene Animate

    7 august 2011 at 18:52

    interesant, mai nou totul devine periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑