PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

EyeOS – Sistem de operare cloud

ACTUALIZARE: Din păcate sistemul de operare nu mai este disponibil. Am lăsat totuși tutorialul pe site pentru puterea exemplului.

Mai întâi de toate cred că ar trebui să definesc noțiunea de sistem de operare cloud. Un sistem cloud (sau sistem în nori) este un sistem care poate fi accesat folosind un simplu browser. El dispune că orice sistem de operare de o serie de aplicații puse la dispoziţie de providerul acelui OS. Cloud OS-urile pot fi gratuite sau plătite în funcţie de spaţiul de stocare oferit şi de aplicaţiile pe care le pune la dispoziţie.

Am ales pentru acest tutorial un cloud OS destul de sumar tocmai pentru că l-am considerat a fi un început bun pentru introducerea în lumea cloud.

Sistemul pe care l-am ales se numeşte Eye OS, este gratuit şi ne pune la dispoziţie mai mult de 250 aplicaţii disponibile în 35 limbi, toate acestea fără instalare, cu un simplu browser. Acest sistem are 2 versiuni una stabilă şi una încă în dezvoltare.

Dezvoltatorii au un colţ aparte. Ei pot descărca o versiune de Eye OS pe care o pot instala pe serverul propriu.

Vă invit să vizionaţi tutorialul şi să pătrundeţi alături de mine în lumea cloud OS-urilor!

Tutorialele despre sisteme de operare cloud vor continua. Vă voi prezenta şi alte sisteme mai bine dezvoltate şi mai dotate atât ca aplicaţii cât şi că viteza de lucru.

Scopul/rezultatul tutorialului:

Tutorialul de astăzi a avut ca principal scop prezentarea unui sistem de operare care nu necesită instalare şi care poate fi rulat de oriunde cu ajutorul unui simplu browser.

10 Comments

 1. Salut! Interesant tutorialul, dar cum se instaleaza aplicatii pe acest OS? Am incercat sa descarc de pe pagina lor in contul meu, dar de descarca direct in calculator.

 2. haideti oameni buni va rog mult faceti un tutorialdespre cu mse customizeaza descktop context menu in windows xp.Am auzit ca se poate face ca cel din windows 7.Dar nup stiu cum

 3. M-am tot gandit…si iar m-am gandit…si degeaba.Chiar nu i-am gasit nici o utilitate la acest program(intitulat sistem).Acest lucru este valabil ASTAZI cand fiecare dintre noi avem acasa un calculator cu un sistem de operare viabil si cu un browser care ne satisface pe deplin.DAR…peste 10 ani treburile vor putea lua alta turnura si dupa cum am vazut exista aceasta tendinta „CLOUD”.Mai nou s-a descoperit ca defapt prezinta foarte mari vulnerabilitati si se considera momentan ca nu este viabila.Dupa cum spuneam, viitorul e posibil sa le rezolve pe toate,astfel se va ajunge ca la fel cum astazi la coltul strazii intalnim ATM-ul maine vom gasii terminale de internet care pe ecran vor avea cele 2 rubrici cu user si parola,sau poate se va merge si mai departe …vei pune mana pur si simplu pe ecran si se va deschide sistemul tau de operare presetat de tine si care va avea disponibil prin tehnologia cloud f multe fisiere stocate de tine pe anumite servere disponibile ptr asa ceva.In acele timpuri…viitoare vad rostul acestui sistem dar astazi dupa cum am mai precizat (sistem in sistem,browser in browser)nu e de inteles.Consider ca am facut putin exercitiu de imaginatie.M-as bucura daca si alti vizitatori ar putea sa ma completeze…a visa e chiar minunat.Succes in continuare dragi copii cu tutorialele.

 4. Mai Mircea mai, ma uimesti. Dintre toti care au propuneri de tutoriale, tu esti cel mai grabit. Si nu numai asta, ba ca apare greu tutorialul pe pagina, ba ca e prea mult timp pana se afiseaza comentariul, si acuma ai venit cu o propunere de tutorial. Bun am inteles, ti-am spus frumos si eu si si Andrei sa ai rabdare, pentru ca o sa il facem, acuma vad ca din disperare rogi si alte site-uri de tutoriale sa iti faca pe plac. Ce crezi ca rezolvi cu asta ??? Doar te agiti degeaba… Noi am zis ca il facem dar acum nu stiu cum va sta treaba. In fond si la urma urmei, ajung la concluzia ca tu pui si benzina si apa minerala in acelasi rezervor… Rabdare si toate se rezolva !

 5. mda..dar credema ca eu am stat aproape jumatate de zi si mam uitat si am citit tot felul de pagini web despre asta si nu ma reusit sa il customizez,defapt am reusit oarecum dar nu dupa placul meu.Si cred ca intrun tutorial video as intelege mult mai bine cum si ce sa fac,pentru ca eu nu sunt asa de priceput precum voi la it.Si am mai rugat si alte siteuri de tutoriale pentru ca sa incerc in mai multe locuri,poate intrunul din ele voi gasi ceea ce caut.Si credetima caut de foarte mult timp chestia asta

 6. Buna seara! Pentru ca nu a-ti raspuns nedumeririlor mele in legatura cu instalara aplicatiilor pe eyeOS am facut proprile mele cecetari si am aflat urmatoarele:
  1.exista posibilitatea crearii unui cont pe site-ul eyeso asa cum aaratat Andrei in tutotial;
  2.exixta insa o a doua posibilitate si anume eyeOS microserver.
  -varianta 1.5 se poate descarca de aici: http://www.brothersoft.com/eyeos-miniserver-download-63789.html
  -varianta 1.8.0.1 se poate descarca de aici: http://eyeos-miniserver.en.softonic.com/
  -mai exista si varianta 2.2.0.0 dar necesita cunostinte din partea utilizatorului se a urca un site pe server – se poate descarca de aici:http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers/Other-Servers/eyeOS.shtml
  3.Sunt mai multe site-uri care promoveaza Cloud OS-uri, unele gratuite, altele pe bani. Iata o astfel de adresa:http://www.cloudo.com/
  Mult succes in continuare!

 7. Multumesc de completare! Nu ti-am raspuns din lipsa de timp.

 8. Ok! Mă bucur că am putut fi de folos.

 9. ff bun tutorial andrey bv felicitari!!

 10. Florin Petrescu

  11 august 2012 at 18:31

  O super aplicație pentru micile ȋntreprinderi, disponibilă ȋn romȃnă: Proiect GroupCamp. Foarte complet pentru munca ȋn echipă, cu sincronizare a agendelor ȋn plus. Interfață plăcută și foarte ușor de utilizat. http://www.groupcamp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑