Detectarea și înlocuirea fișierelor corupte din sistem

7

Salut. În tutorialul de astăzi vom vedea cum putem detecta şi înlocui fişierele corupte din sistem. Ştiţi cu toţii că fişierele corupte nu fac altceva decât să ne strice sistemul de operare, prin generarea unor erori, a unor ecrane albastre, şi în unele cazuri pot duce chiar la defectarea definitivă a sistemului de operare.

Pentru a detecta aceste fişiere corupte,trebuie să facem o scanare a sistemului, iar după acea scanare vom vedea care sunt rezultatele, dacă avem fişiere corupte, sau nu, şi dacă au putut fi înlocuite. Pentru a efectua aceasta scanare trebuie să intrăm în Command Prompt ca administrator şi să tastăm comanda “sfc /scannow”, după care apăsăm Enter şi o să înceapă scanarea. Restul vă invit să urmăriţi în tutorialul de mai jos.

Vizionare plăcută!

Număr de vizualizări : 9366

Share.

About Author

Mă numesc Dragoş, îmi plac foarte mult calculatoarele şi sunt pasionat de tot ceea ce ţine de IT. Din iulie 2010 sunt colaborator al site-ului PC - Config, site pe care vi-l recomand tuturor cu căldură! Totodată sunt și administratorul blogului 4bestpc.

7 Comments

 1. Salut !
  Ştiţi de cate odată se întamplă să nu mai am net ?
  Ei îmi dau dar eu nu primesc nimic 🙁
  De cand am instalat Counter Strike BesTial :((
  Blochează ?

 2. vad ca cei de sus te lauda..eu nu o pot face ,nu ca ma doare mana,ci sa admitem ca a gasit fisiere corupte,mai departe de ce nu ai spus ce trebuie facut?Eu cred ca va trebui sa bagi dvd-ul ca altfel niciodata nu le va recupera mai ales daca si restore point este dezactivat.In concluzie ,iar ne-ai lasat cu ochii in soare.Trebuia sa ei aminte de la ADITZA care si-a corupt sistemul pentru a face demo la vizitatori.Ce sa-i faci..pana te maturizezi tu o sa intoxici lumea doar.

 3. Eu inteleg ca daca am sta dupa tine ar trebui sa nu mai facem nimic. Insa atata timp cat eu consider ca am aratat ce trebuie sa inteleaga vizitatorii, crezi ca imi pasa daca la 5 le place si la altii nu ? Fiecare vede cum vrea lucrurile. Cu privire la ce ai spus mai sus, am zis si eu in tutorial ca cea mai buna metoda e un backup, iar daca apar fisiere corupte, banuiesc ca Command Prompt o sa fie destul de clar in mesajul pe care il va lasa utilizatorilor !

Leave A Reply