Apr
13
2015

Detectarea automata a driverelor si descarcarea rapida a acestora

Conform Wikipedia, “driverul este un program care are funcția de a acționa ca o interfață între o anumită componentă hardware și software. Comenzile pentru componenta hard vin de la diferite programe prin intermediul sistemului de operare, iar rolul driverului este acela de a transmite comenzile către componenta hard. Cu cât driverul este mai bine scris de către programatori, cu atît mai bună va fi performanța și stabilitatea componentei hard”. Cu alte cuvinte, un driver este puntea de legătură între o componentă din calculator (placă de bază, hard-disk, placă video, etc.) şi sistemul de operare (windows, linux, osx, etc.).

Cred că mulţi dintre noi ne confruntăm cu problema căutării driverelor (asta în cazul în care am pierdut CD-urile cu driverele respective) după ce am reinstalat sistemul de operare. Pe internet există multe metode de a căuta driverele. Sunt multe site-uri care permit acest lucru, precum şi unele programe care ne detectează automat driverele de care avem nevoie şi prin câteva click-uri le avem descărcate în calculator.

Considerăm că această metodă, a programului care detectează automat driverele necesare, este cea mai facilă, fapt pentru care în următorul tutorial vă prezentăm 3DP Chip, un mic soft care nici măcar nu trebuie instalat, şi care face o treabă bună.

Vă invităm să urmăriţi acest tutorial!

Sperăm că acest soft vă este util şi aşteptăm mai jos impresiile dumneavoastră pe rubrica de comentarii.

Număr de vizualizări : 62196

Despre autor: Dragos Moldovan

Mă numesc Dragoş, îmi plac foarte mult calculatoarele şi sunt pasionat de tot ceea ce ţine de IT. Din iulie 2010 sunt colaborator al site-ului PC - Config, site pe care vi-l recomand tuturor cu căldură! Totodată sunt și administratorul blogului 4bestpc.

58 Responses to “Detectarea automata a driverelor si descarcarea rapida a acestora”

Pages: [1] 2 3 4 5 6 » Show All

 1. 1
  virus2009 Says:

  bun softul,datorita faptului ca nu necesita instalare si usurinta prin care poti lua un drives,bafta dragos

 2. 2
  Andrei R. Says:

  Foarte folositor program, multumesc!

 3. 3
  ylye Says:

  Salut prieteni…intradevar este un soft care-ti downloadeaza driverele direct de pe site-urile producatorilor componenteleor pe care le ai in pc, deci, prin urmare, va recomand si eu sa-l folositi cu incredere…doar lan-ul daca il avem sa ne putem conecta la net si problema driverelor am rezolvat-o cu acest mic executabil…multumim Dragos!

 4. 4
  Dragos Says:

  Ma bucur ca ati gasit util acest mic soft. Va mai asteptam si cu alte tutoriale.

 5. 5
  mircea Says:

  Dragos,si noi te mai asteptam si cu alte tutoriale.Cat despre tutorial pacat ca nu ai pus un link de download la acest soft deasupra tutorialului.In rest totul este ok

 6. 6
  Dragos Says:

  Asa de greu iti este sa dai play la tutorial si sa mergi sa il descarci de unde l-am descarcat eu ?? Nu lasa comoditatea sa se transforme in lene ca pe urma…devi lenes.
  Punem link doar atunci cand nu avem posibilitatea sa aratam de unde descarcam anumite softuri, ori acest soft din tutorial il descarcam bine mersi de pe google.

 7. 7
  marian Says:

  bun tutorial dragos! chiar avean nevoie de asa ceva pt ca am un laptop acer si nu am nici un driver la el :( multam mult si te asteptam cu altele tutoriale.o rugaminte am,daca se poate un tutorial cum sa instalam un driver actoalizat nou peste cele deja instalate in PC

 8. 8
  Dragos Says:

  Marian eu niciodata nu am instalat un driver actualizat peste cel care il aveam deja instalat in pc. Eu cand vreau sa imi fac un update la vreun driver, caut driverul cel nou, il descarc, dezinstalez cel pe care il aveam inainte in pc (pe cel vechi) si pe urma instalez pe cel nou. Nu este necesar un asemenea tutorial, precum ai cerut tu. Eu te sfatuiesc sa faci asa cum am scris mai sus.

 9. 9
  ylye Says:

  Pt ai intari convingerea lui Marian ca ce-a spus Dragos este foarte bine, intervin si eu si spun ca cel mai sigur mod de a updata driverul este cel spus de Dragos…dezinstal pe cel vechi si implicit, instal pe cel nou. Spunem asta pt ca driverele sant niste punti de legatura intre software si hardware destul de sensibile care, daca nu sunt instalate foarte corect, pot duce la mari neplaceri in functionalitatea sistemului de operare…bafta!

 10. 10
  axelluny Says:

  Dragos cred ca Marian a vrut clar sa spuna daca cunosti vreun soft care sa-ti faca cunoscute updateurile aparute la driverele deja instalate in calculator.Ce i-ai explicat tu era prea banal si banuiesc ca stia si el ca nu poti ¨incaleca¨2 drivere video sau daca nu stie poate incerca si ne spune si noua cum o sa iese din problema apoi.Eu ii pot spune ca sunt asemenea programe dar de obicei nu prea isi fac treaba.Spre ex.ASUS si HP ofera un program pentru udateuri de drivere dar de obicei te trimit pe saitul lor sa le ei de acolo prin comparatie cu ce ai deja instalat.In concluzie aceasta este metoda cea mai recomandata pentru update drivere.In rest ….pe linux nu ai nevoie de drivere.Imi placi deoarece esti foarte prolific la tutoriale.Iti urez multa inspiratie in continuare.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 » Show All

Leave a Reply

Donează!

construimcatedrala.ro

Power laptop

Stați la curent cu PC – Config

Arhivă

Statistici