PC-Config

Totul despre PC și mai mult de atât!

Cum setăm automat luminozitatea monitorului?

Lumina de la ecrane este dăunătoare pentru ochiul uman care nu este făcut pentru a trăi cu lumină artificială. Și este cu atât mai dăunătoare dacă nu o setăm corespunzător.

Pentru asta vă propun să folosim un program micuț care se numește f.lux și care știe să ajustezi luminozitatea monitorului în funcție de momentul zilei (sau al nopții) în care ne aflăm. Astfel noaptea lumina va fi mai caldă, iar ziua mai rece. Programul trebuie instalat după care este nevoie să setăm locația în care ne aflăm. Mai departe el își va face singur treaba, astfel încât noi putem uita de el.

3 Comments

  1. ,,,,exact pentru ca lumina rece aia de la 6000 de kelvin in sus este obositoare si daunatoare ochiului dupa un anumit timp , mai ales daca esti gamer( ochelari precum gunnars si alte ,nu prea au efect, sunt mai mult marketing, se pot utiliza de exemplu ochelari de soare de calitate ,care sunt mai scumpi – e mai bine sa iti cumperi astfel de ochelari decat din aia pt calculatori , gen anti lumina albastra ,rosie ..etc , mai bine mananci fructe si legume la gresu , te expui la soare , dormi la timp , faci miscare ,,,exista exercitii pentru musculatura ochilor , foarte sanatoasa pentru ochi—–protejeaza-ti ochii cu orice pret ,pentru ca peste 90% din ceea stii ,este datorat ochilor) si vrei efecte serioase si cadre rapide ,rate de reimprospatare cat mai mari, plus ca stimuleaza insomnia si e nasol ; recomand cu placere lumina calda spre neutra ,noaptea spre somn ,chiar daca raman pana tarziu ,,lumina asta e cuprinsa intre 2000- 5000 k , este recomandata 2700k …..se pare ca becul incandescent ramane cel mai sanatos ,dar consuma cel mai mult , alternativa fiind becul cu led lumina calda noaptea ( evitati becurile de tip fluorescent ,pentr ca sunt radiative ,biologia si radiatiile electromagnetice serioase nu se potrivesc deloc , e bine sa avem protectie emf si plante in camera unde se afla aparate si dispozitive electronice /electrice ), lumina rece cand lucrezi si ai nevoie de lumina serioasa —,spectru de lumina rece e intre 6000-10000k ,,,,bafta si sanatate !

  2. de ce trebuie obligatoriu sa setez locatia mea??????????

  3. am aflat ,multumesc:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2020 PC-Config

Theme by Anders NorenUp ↑